Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar Açıklaması

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, ''Kaliteli bir güvenlik hizmetinin, iyi yetişmiş ve nitelikli personel ile verilebileceği gerçeğinden hareketle, bünyemizde bulunan 40 eğitim kurumunda yaklaşık 24 bin öğrencimizin bu projeksiyon ışığında eğitimine büyük önem veriyoruz'' dedi.

İlk mezunlarını veren Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Vali Vekili Abidin Ünsal, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve aileler katıldı.

Kılıçlar törende yaptığı konuşmada, polisin vatandaşın huzur ve mutluluğu, birlik ve beraberliği için fedakarca kesintisiz görev yaptığını, teşkilat olarak teknolojinin sürekli ilerlediği, suçlu ve suç kavramının sürekli değiştiği ortamda, vatandaşa kaliteli hizmet sunma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Emniyet teşkilatı için eğitimin çok önemli olduğunu aktaran Kılıçlar, ''Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personel ile verilebileceği gerçeğinden hareketle, bünyemizde bulunan 40 eğitim kurumunda yaklaşık 24 bin öğrencimizin bu projeksiyon ışığında eğitimine büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde Başbakanımızın talimatları ile 30 bin personelin daha teşkilatımıza katılacak olması bizleri son derece sevindirmiştir.''

-''Şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılmasında ülkemizdeki oran yüzde 95'tir''

Milletvekili Şahin de, emniyet teşkilatında eğitim düzeyinin hızla arttığını, 8-9 yıl önce teşkilat içinde görev yapan polis memurlarının yüksek tahsil oranının yüzde 21 iken, şimdi bu rakamın yüzde 90'lara ulaştığını söyledi.

Bu durumun gurur verici olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

''Emniyet teşkilatımız aynı zamanda teknolojiyi en iyi kullanan kurumlarımızın başında geliyor. Çağımız değişim ve dönüşüm çağı. Ancak bu gelişmeler yeni suçlarında ortaya çıkmasını sağlıyor. En karmaşık olayları, en kısa sürede bizim emniyet teşkilatımız çözme başarısı gösteriyor. Şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılmasında ülkemizdeki oran yüzde 95'tir. Bu rakam hem Avrupa hem de dünya ortalamasının üzerindedir. Bu durum teşkilatımızın teknolojiyi çok iyi kullandığının en büyük göstergesidir'' diye konuştu.

Emniyet teşkilatının bütün bunları yaparken vatandaşlarımızın demokratik haklarının korunmasına da büyük özen gösterdiğini aktaran Şahin, her kurum içinde hata yapanların, suç işleyenlerin olabileceğini belirtti.

Polis vatandaş dayanışmasının çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, ''Bu nedenle güvenlik güçlerimize sonuna kadar destek vermeliyiz. Onların yıpratılmaması konusunda hassasiyet göstermeliyiz'' dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Aşkın Yılmaz yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende, Karabük Belediyesi Mehteran Takımı konser verirken, polis adayları halk oyunu gösterisi sundu.

Polis adaylarının yemin etmesinin ardından, tören sona erdi.

Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA