Birbiriyle Tartışan Çift Ölümden Döndü

Adana’da tartıştığı eşine sinirlenerek kanala atlayan kadını ve onu kurtarmak için suya atlayan kocasını, boğulmaktan çevredeki vatandaşlar kurtardı.

Olay , merkez Seyhan ilçesine bağlı Kıyı Boyu’nda meydana geldi . Edinilen bilgiye göre , Muhlise S . ( 31 ) ile eşi Ferhat S . ( 32 ) , aralarındaki sorunları halletmek için motosikletle kanalın kenarına geldi . Çift , burada konuşurken tekrar kavga etmeye başladı .

Bunun üzerine sinirlenen Muhlise S . , kanala atladı . Boğulma tehlikesi geçiren eşinin arkasından kanala atlayan Ferhat S . de akıntıya kapıldı . Çiftin yardım çığlıkları üzerine , arkadaşları ile birlikte sohbet eden Kazım Güney ( 23 ) ve Ümit Kılıç ( 24 ) , kanala atlayarak akıntıya kapılan çifti sudan çıkarttı . Burada çifte suni teneffüs yapan vatandaşlar , durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirdi . İhbar üzerine bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri , olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Muhlise S . ’yi Çukurova Dr . Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne , Ferhat S . ’yi ise Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırdı . Çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi .

Çifti arkadaşı ile birlikte kanaldan çıkartan Güney , kanalın kenarında dururken , bir bayan ve bir erkeğin yardım çığlıklarını duyduklarını belirterek , “Arkadaşımla beraber kanala atladık . Kanaldan ilk olarak bayanı , daha sonra ise erkeği çıkarttık . Durumları bildiğim kadarıyla iyi . Bilinçleri açık görünüyordu . Biz elimizden geleni yaptık” dedi .

Kılıç ise , “Ben işten çıktım , eve geçiyordum . Arkadaşlara selam vermek için kanalın kenarında indim . Bu arada ' imdat ' diye çığlıklar duyduk . Kanala baktığımızda 2 kişi batıp çıkıyordu . Arkadaşıma ' birini sen kurtar , birini ben kurtarım ' dedim . Atladık , çifti kanaldan çıkarttık . İlk suni teneffüsü biz yaptık . Daha sonra ambulansı çağırdık” diye konuştu .

Çiftin birbiriyle kavga ettiğini kaydeden Kılıç , şunları söyledi : “Erkek olan arkadaş zaten alkollüydü . Eşini tehdit etmiş , tartışmışlar . Zaten kanalda kocası ' ilk onu kurtarın , beni bırakın ' falan diyordu . Kadın ' intihar edeceğim ' diye atladı . Atlayınca ' imdat ' diye bağırmaya başladı .

Hiç anlamadım . ”
Kaynak: İHA