Başkan Uçar'dan 'Bir Yaşam ve Bir Yol Hikayesi'

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side belde Belediye Başkanı A.Kadir Uçar’ın yaşamından kesitler sunan anlatı türündeki ilk kitabı 'Bir Yaşam ve Bir Yol Hikayesi' yayınlandı. Uçar, kitabının tanıtımını bugün Side Belediyesi Kültür Evi'nde vereceği kokteyl ile yapacak.

Side’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra, ev sahipliği yaptığı kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle çok sayıda turisti ağırlayan Side beldesinin Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; 'Bir Yaşam ve Bir Yol Hikayesi' adlı kitabında yaşamını kaleme aldı. 30 yaşında belediye başkanı seçilen Uçar, yaklaşık bir yılda hazırladığı kitabı ile ilgili olarak, “2011 yılının Mayıs ayından bu yana işlerimden arta kalan her anı değerlendirmeye çalıştım. Ciddi emek isteyen bu süreç muhakkak ki kolay değildi ama oldukça keyifliydi. Kitabı yazma aşamasında hafızam bana eşlik ederken, editörüm Ümit Şenses’den ve ailemden büyük destek gördüm” dedi.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, kitabında ailesini, yüzünü görmediği Çerkez dedesini, onun doğduğu köyü, havasını solumak için gittiği ecdat toprağı Kafkasya seyahatini yazarken, siyasetçi yönünün en toy halinden bugüne kadarki sürecini de açık yüreklilikle anlattığını kaydederek, ayrıca seçim süreçlerinde neler yaşadığını da aktardığını belirtti.

Kaynak: İHA