Abigem'den 'çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme' Programı

Sivas Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen ‘Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Programı’nı başarıyla bitiren 27 kursiyere, törenle sertifikaları verildi.

Sivas ABİGEM Direktörü Ertan Uzay, törende yaptığı konuşmada, çağrı merkezi operatörü yetiştirme kurslarını düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ata Şahin ise, günümüzde en hızlı büyüyen sektörlerin başında gelen çağrı merkezleri için eleman yetiştirmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Şahin, “İlimizde Garanti Bankası’na ait çağrı merkezi faaliyette bulunmakta ve önümüzdeki dönemde ek yatırımla birlikte 800 kişiye istihdam sağlayacaktır. Bu yıl içerisinde Türk Telekom tarafından ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceği bir çağrı merkezi kurulacaktır. Özel sektör tarafından da yatırım aşamasında bulunan bir çağrı merkezi projesi de bulunmaktadır. Odamız 2011 yılında Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe programı kapsamında 150 kişiye bu konuda eğitimler vermiş olup, bu kursiyerlerden birçoğu Garanti Bankası, belediye ve Türk Telekom bünyesinde istihdam edilmektedir. Bu kursa katılanların diğer adaylardan bir adım önde olacağı çalışma hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından bir hafta süren eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA