Twente Emniyet Müdürü Hebman Açıklaması

Hollanda'nın Twente kentinin emniyet müdürü Christoffer James Hebman, ''İzmir Emniyet Teşkilatı'nın çalışma yöntemleri arasında, örnek alıp hayata geçireceğimiz uygulamalar var'' dedi.

Twente Emniyet Müdürü Hebman ve beraberindeki heyet, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile aralarında imzalanan dostluk protokolü çerçevesinde kente gelerek, teşkilatın işleyişiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Heyet onuruna yemek veren İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, konuşmasında, 3 yıl önce imzalanan protokol çerçevesinde karşılıklı perSonel değişimi gerçekleştirildiğini belirterek, bu çerçevede Son olarak Hollanda'ya 3 polis gönderdiklerini, şimdi de 7 kişilik heyeti misafir ettiklerini anlattı.

Anlaşma çereçvesinde her iki teşkilatın karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğunu ifade eden Bilkay, ''Üç gündür kentimizde bulunan misafirlerimize, bazı birimlerimizin çalışma şekillerini anlattık, Türk polisinin imkan ve kabiliyetlerini gösterme fırsatı bulduk'' dedi.

Twente Emniyet Müdürü Christoffer James Hebman ise Türk polis teşkilatının özverili ve dinamik şekilde çalıştığını gözlemlediklerini dile getirerek, ''İzmir polis teşkilatının, halkla birlikte çalıştığını gördüm. İzmir Emniyet Teşkilatı'nın çalışma yöntemleri arasında, örnek alıp hayata geçireceğimiz uygulamalar var. Örneğin Güven Timlerinin çalışma şekli, çok hoşumuza gitti'' diye konuştu.

Hebman ''Rahat ve huzurlu bir şehir'' olarak tanımladığı İzmir'de, kendisini misafir gibi hissetmediğini, EXPO 2020 sürecinde İzmir'i destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Emre Umurbilir

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA