Tekstil Devi Biesseci Yatırım İçin Batman’da İnceleme Yaptı

Her yıl açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşu listesinin 2009 yılında 358’inci sırasında yer alan ve 1984 yılından beri Bursa’da faaliyet gösteren, Biesseci A.

Ş. ortakları ve üst düzey yöneticileri Batman’da incelemelerde bulundu.Şirketin eski ortaklarından Galatasaray Eski Başkanı Merhum Özhan Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın’ın ortağı da olduğu şirket, tekstil sektöründe ihracat yapan Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri konumunda olduğu belirtildi.Batman’a yapmayı düşündükleri yatırım için incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Biesseci Tekstil A.Ş. sahipleri, genel müdürü ve üst düzey yöneticilerinden oluşan heyet DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi tarafından karşılandı. Batman Vali Vekili Soner Karataşoğlu ve DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay’ın katılımlarıyla heyetle bir toplantı yapıldı. Toplantıda yapılması düşünülen tekstil yatırımı konusunda Ajansın Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz tarafından Batman yatırım ortamının avantajları konusunda sunum yapılarak heyete ayrıntılı bir şekilde bilgi verildi.

Şirket ortağı Canaydın, Dicle Kalkınma Ajansı aracılığıyla bölgenin teşvik sistemindeki avantajlarından yararlanmak ve yatırım ağlarını geliştirmek için bu iş gezisini gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti.

Ziyaretin ardından heyet adına Biesseci Tekstil Genel Üretim Koordinatörü Oktay Pehlivanoğlu, Batman YDO Koordinatörüne hitaben “Sizin ve çalışma arkadaşlarınızın konularınıza hakimiyetleriniz, yatırımcıya gösterdiğiniz gayretleriniz, sunumlarınız ve rehberliğiniz bizi çok gururlandırdı. Umarım attığımız bu adımı sizlerin desteği ile vatanımıza faydalı bir yatırıma dönüştürebiliriz” dedi.

Toplantı sonrasında heyete olası yatırımlar için Batman Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte çeşitli sanayi alanları gösterildi. Batman’ın genel tanıtımı da yapılarak heyete kısa bir şehir gezisi gerçekleştirildi.

Batman’a ilk kez geldiklerini belirten heyet üyeleri, şehri beklediklerinden çok daha gelişmiş bulduklarını ifade ettiler. Yatırım konusunda da ciddi izlenimler elde eden heyet doğu yatırımlarında tekstil kültürünün oluştuğunu gördüklerini belirttiler .