Talas'ta Gıda Denetimi

Talas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Talas'ta gıda satışı yapan fırınlar, marketler, unlu mamul üretimi ve satışı yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

Yaklaşan ramazan öncesi ekipler, iş yerlerin gıda maddelerini titizlikle inceledi. İş yerlerinin temizliğine de dikkat eden zabıta müdürlüğü, gıda mühendisi ve veteriner hekimlerle iş yerlerinde ruhsat ve diğer evrakları kontrol ettiler.

Talas Belediye Başkan Vekili Şemsettin Atasun, denetimler Sonunda halk sağlığını tehdit eden herhangi bir unsura rastlamadıklarını söyledi.

Esnaflara daha kaliteli hizmet vermeleri konusunda uyarılar yapıldığını ifade eden Atasun, şunları söyledi:

''Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde belli aralıklarla denetim yapmaktadırlar. Ramazan'ın yaklaşması nedeniyle özellikle fırınların temizliği, ekmeklerin gramajları kontrol edilerek standartlara uygunluğu tespit edilmektedir. İş yerlerimizde ruhsat, üretim evrakları ve çalışanların portör muayeneleri gibi belgelerde incelenmektedir. Fırın ve unlu mamullerin yanı sıra market ve şarküteri ürünleri satan iş yerlerinde gıdaların Son kullanma tarihleri, etlerin sağlık kontrolleri ve süt ürünlerinin denetimi de gerçekleştirilmiştir.''

Muhabir: Doğan Koca / Yemliha Kurt

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA