Sağlık Müdürü Acar'dan İshal Uyarısı

Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, sıcakların artmasıyla sık görülen ishal vakaları konusunda vatandaşları uyardı.

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, normalden daha sık dışkıya sebep olan ishal vakalarına özellikle yaz aylarında daha çok rastlandığını belirterek, görülebilecek ishal vakaları karşısında alınacak önlemlere dikkati çekti.

Sıcakların etkisiyle daha fazla su içildiğini bildiren Acar, yaz ishallerinin de çoğunlukla mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış meyve, sebzelerin tüketilmesiyle ortaya çıktığını ifade etti.

Acar, ishalli çocuklara su ve sulu besinler verilmesi gerektiğini bildirerek, ''İshalli bebeklerin daha sık emzirilmesi, ishalli kişilerin iyileşene kadar posasız ve yağsız gıdalar yemesi gerekmektedir'' dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi ile Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programı Birimi'nin bazı bölgelerde sıhhi inceleme yaptığını kaydeden Acar, şu ifadelere yer verdi:

''İlimiz merkezinde faaliyet gösteren İpekyolu Devlet Hastanesi'nde çalışan enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının yapmış olduğu poliklinik muayenelerde ishal vakalarının yüksek olduğu söylemleri üzerine görevlilerimiz bahse konu yerlerde incelemede bulunmuştur. Yapılan sıhhi inceleme neticesinde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.''

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA