Muhsin Kehya, memleketi Elazığ'a geldi

12 Eylül öncesinin Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarından hükümlüyken ''3. Yargı Paketi''ndeki düzenleme doğrultusunda tahliye edilen Muhsin Kehya, memleketi Elazığ'a geldi.

Kehya, Elazığ-Malatya sınırındaki Kömürhan Köprüsü yanındaki bir tesiste ailesi, yakınları ve arkadaşları tarafından karşılandı. Tesiste bir süre dinlenen Kehya, ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi. Kehya'yı karşılamaya gelenler, Türk bayrağı açtı.

Amca Tevfik Kehya, yeğeniyle görüşürken gözyaşlarına hakim olamadı. Heyecanlanarak fenalaşan Tevfik Kehya'ya yakınları müdahale etti.

Muhsin Kehya'nın avukatlarından İrfan Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kehya'nın yıllardır hapis yattığını belirterek, ''Bugün de Allah nasip etmiş, tahliye olmuştur. Tahliyesine vesile olan herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yorgun olduğu gözlenen Kehya, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ettikten sonra araç konvoyu eşliğinde, ailesinin yaşadığı Elazığ merkeze bağlı Koparuşağı köyüne hareket etti. Kehya tesisten ayrılırken bir grup slogan attı.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat Hasan İlter'in, müvekkili Muhsin Kehya'nın ''3. Yargı Paketi''ndeki düzenlemeden yararlanarak, tahliye edilmesi için yaptığı başvuruyu karara bağlayarak, cezanın infazının durdurulmasına karar vermişti. Kehya, bugün Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye olmuştu.

Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA