Mersin POMEM’de Mezuniyet Heyacanı

İçel Polis Meslek Yüksekokulu’nda (POMEM) 11. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı.

Mezun olan 491 polis adayı yeminlerini ederek, diplomalarını aldılar.

Yenişehir Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet ve yemin törenine, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçel Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İçel İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İçel POMEM Müdürü Çetin Çelik, il yöneticileri, mezun olan polis adayları ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan POMEM Müdürü Çetin Çelik, 11. dönemde 491 polis adayının bugün okullarından mezun olduğunu, 2 sene boyunca çok zorlu ve yorucu bir eğitimden geçtiklerini söyledi.

Çelik, başarı ile okullarını tamamlayan polislerin, gelecek meslek yaşamlarında da başarılarına devam edeceklerini ifade ederek, yolların açık olmasını temenni etti.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise emniyet teşkilatına katkı ve güç verecek, Türkiye’nin birlik ve beraberliği uğruna mücadele edecek genç polis adaylarını kutladı. Güzeloğlu, “Ülkemizin geleceğe güvenle devam etmesine katkı sağlayacak polis adaylarımızla beraber olmaktan, sizlerle bu anı paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle bu gençlerimiz yetiştiren, bu günlere getiren ailelere teşekkür ediyorum. Fakülte mezunu olmadan, üniversite mezunu olarak emniyet teşkilatımıza katılan gençlerimiz, emniyet teşkilatımızın dünyanın bilebileceği güçlü ve başarılı toplumlar karşısında büyük bir kazanç olacaklardır” dedi.

Polis adaylarının aldıkları eğitimler ve bunun bilinciyle önümüzdeki meslek yaşamlarında çok önemli ve değerli görevlerde bulunacaklarına inandıklarını dile getiren Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hukuka bağlı, insan haklarına dayalı ve her yönü ile toplum desteklilere uygun olarak, çağdaş, bilimsel ve tüm teknikleri bünyesinde barındıracak yöntemlerle hem iç hem de dış mücadele noktasında genç polislerimiz inanıyorum ki çok büyük ve önemli hizmetlerde bulunacaklardır. Her biri gerçekten polis meslek eğitim merkezimizde üstün bir görev ve çalışmalarını büyük bir başarı ile tamamlamışlar. Her biri ailemizin, ülkemizin yüz akı olarak bugün mezun olmuşlardı. Hepsini içtenlikle kutluyorum. Değerli aileler emanetiniz dünya üzerinde büyüyen, güçlenen ve bölgesinde lider ülke olarak yoluna devam eden büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde, güçlü bir ülke olmasında büyük ve önemli bir kazanç olacaktır.” Güzeloğlu, Türk Emniyet Teşkilatı'nın Türkiye’nin birlik ve beraberliğini tehdit eden iç ve dış tehditler olmak üzere suç ve suçluyla mücadelede ve küresel ölçekte her alanda giderek başarılı ve örnek alınan bir teşkilat haline geldiğini kaydetti.

Güzeloğlu, bugün Emniyet Teşkilatına katılacak olan gençlere ve ailelerine, POMEM Müdürlüğü ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, bugün mezun olmanın mutluluğun yaşayan gençlerin bu başarılarından dolayı yollarının ve bahtlarının açık olmasını temenni etti.

Konuşmaların adından okulunu dereceyle bitiren polis adaylarına protokol üyeleri tarafından ödülleri ve diplomaları verildi.

Okulu birinci bitiren polis adayı Sercan Aksakal da yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Daha sonra ise İçel POMEM’den mezun olan 491 polis adayı yeminleri etti .
Kaynak: İHA