Kemer'de Orman Yangını

Antalya'nın Kemer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre , saat 18 : 00 sıralarında Aslanbucak Mahallesi Belediye Düğün Salonu arkasında bulunan Harnup Beli isimli tepede yangın çıktı . Önce küçük bir alanda etkili olan yangın , orman örtüsünün tutuşmasıyla birlikte yayıldı . Hem tepe yönünde , hem de konutlara doğru ilerleme eğilimi gösteren alevlere müdahale etmek için gelen belediye ve orman itfaiyeleriyle iş makineleri , dar yollar sebebiyle güçlük çekti .

HELİKOPTAR VE UÇAKLAR GELDİ , VATANDAŞ RAHATLADI İtfaiyecilerin müdahale için ulaşmada gecikmesi yüzünden yangının yayılmasına tepki gösteren birçok vatandaş , kendi imkanlarıyla dağa çıkıp yangını söndürmüye çalıştı . Daha sonra orman itfaiyesine ait helipkopter ve uçaklar , yangını kontrol altına aldı . Bu sırada yangın noktasına ulaşan orman itfaiyesi de Kemer Belediye itfaiyesinin desteğiyle soğutma çalışmalarına başladı ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı .

“DERS ÇIKARILMALI” Yangına müdahale edilmesindeki gecikmeye dar sokakların neden olduğu konusunda görüşü sorulan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül , " Bu bölgenin imarı olmadığı için yollar bu halde , Biz 1/25 binlik planımızı yaptığımız zaman sorun kalmayacak . Ama Orman ' ın bunu düşünmesi lazımdı . Yollar müsait değilse ormanlık alanın kenarından yangın yolları yapmalıydı " diye konuştu .

Dip yangını olarak başlayan ve ağaçların da tutuşmasıyla yayılan yangının 20 dönümlük bir alanda etkili olduğu ve çok sayıda ağacın kaybedildiği öğrenildi .
Kaynak: İHA