Esenler Hükümet Konağı Temeli Atıldı

İstanbul’un Esenler ilçesi 18 yıldır beklediği Hükümet Konağı’na sonunda kavuşuyor.

Menderes Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alana yapılacak Hükümet Konağı’nın temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu , Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaşın katılımı ve dualarıyla gerçekleştirildi .

Temel atma töreninde konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , hız kesmeden yatırımlara devam edeceklerini belirtti .

Şahin , “18 yıldır Esenler ilçemiz hükümet konağına kavuşamamıştı . Bu eksiklik belediye , halk ve sivil toplum kuruluşları tarafından dile getirildi .

Başbakanımızın yakın ilgi ve takibiyle ve bakanlığımızın konuya çözüm anlayışı ile yaklaşım sonucuyla Esenler ilçemizin ilçe oluşunun en önemli işareti olan hükümet konağının temel atma töreni mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız . ” dedi .

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise çok mutlu bin güne tanıklık ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi : “Derin bir özlemle beklediğimiz mutlu sona önemli bir adım attığımız çok hususi bir gün . Esenler’in peş peşe gerçekleşen hayalleri içerisinde en güçlü hayallerinden birisi hükümet konağı arzusunun temele harcın konulacağı bir gün . Birlikte böylesine bir mutluluğu , keyfi ve hizmeti heyecanını paylaşmak bizleri onurlandırıyor . İnşallah 2013’ün sonunda da hükümet konağı binasının açılışını yapacağız . Katılan herkese teşekkür ederim . ” Açılış töreninde konuşma yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu mutlu bir gün yaşadıklarını ifade etti .

Madenoğlu , “Bugün Esenlerli vatandaşlarımızın tam 18 yıldır bekledikleri bir hükümet konağına kavuşmanın ilk adımının atıldığı gündür . ” diye konuştu .

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu temel atma töreni ile bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi .

Göksu , “Hükümet konağı sorununun artık çözülemez dendiği bir ortamda herkes bir emek sarf etti . Netice itibariyle bu emeğin bir ürüne dönüşmesi bugün nasip oldu . ” şeklinde konuştu .

500 gün sürecek olan Hükümet Konağı inşaatının 2013 ' ün sonunda hizmete açılması planlanıyor .