Esad Korkusu Yüz Kapattırıyor

Beşar Esed’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan 7 Suriyeli, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Esed’in askerlerinin mermi ve bombalarından yaralı olarak kurtulmayı başaran muhalifler , tanınıp Suriye’deki ailelerinin de zarar görmemesi için yüzlerini kapatıyor . Suriye askerlerinin bombalı saldırılarından kurtulmayı başaran mülteciler , Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısından geçerek Türkiye’ye sığındı . Vücutlarına isabet eden kurşun ve şarapnel parçalarıyla yaralanan mülteciler , ambulanslarla Kahramanmaraş’a sevk edilerek Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı .

Tedavileri devam eden mültecilerin hayati tehlikesi bulunmazken , yaralılar arasında çocuklar da bulunuyor . Yaralılardan bazıları ise , kimliklerini açıklamaktan çekiniyor . Esed yönetiminin kendilerini fişleyerek ülkede bulunan yakınlarına zarar vermelerinden veya ülkeye döndüklerinde kendilerine aynı zulmün tekrarlanmasından endişe eden mülteciler , yüzlerinin görünmesini istemiyor .

İsminin Muhammed olduğunu söyleyen 22 yaşındaki bir genç , kurşunların ve bombaların altından kaçarak Türkiye’ye geldiklerini söyledi .

Türkiye’de gördükleri ilgi karşısında büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Muhammed , şöyle konuştu : “Suriye’deki durum çok kötü . Suriye hükümeti milletine çok büyük zarar veriyor . Tankla , toplarla , silahlarla halkı vuruyorlar . Her gün böyle olaylar çıkıyor . Onlarca kişi yaralanıyor veya ölüyor . Allah’a şükür Türkiye hükümeti bize yardım ediyor . Yaralı olanlar Türkiye’ye getiriliyor ve tedavi ediliyor . İnşallah tedavi bittiği zaman Suriye’ye tekrar döneceğiz . ” İsmini söylemeyen bir diğer yaralı mülteci ise , Türkiye’ye kendilerine kucak açtığı için teşekkür etti . Dünyanın Esed zulmü karşısında sustuğunu söyleyen Suriyeli , “Her gün şehit olanlar var . Çocuklar , kadınlar , yaşlılar her gün öldürülüyor . Bütün dünya susmuş , Araplar da susmuş . Bunlar Esed’i görmüyorlar mı? Rusya , İran , Çin ve Hizbullah Esed’e silah veriyor , yardım ediyor . Kimse görmüyor bu zulmü? Her gün ölüm var , her gün şehit var . Ne diyeceğim bilmiyorum” dedi .

Mültecilerin cep telefonlarına yansıyan görüntülerde ise , Esed yönetiminin zulmü gözler önüne sürülüyor . Esed’in tank ve toplarla yaptığı saldırılarda , kadınlar , çocuklar ve yaşlılar da dahil onlarca Suriyeli’nin hayatını kaybettiği gözleniyor .
Kaynak: İHA