CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı

CHP Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Ömer Süha Aldan, İl Başkanı Mustafa Öztürk, Merkez ilçe Başkanı Bahattin Gümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, dönemin milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, 10 Haziran’da göreve gelen il yönetiminin 17-18 Temmuz’daki kurultay öncesi 30 Haziran’da başlattıkları ilçe danışma kurulları toplantılarını 10 Temmuz’da Datça ilçesindeki toplantıyla sonlandırdıklarını belirtti.

İl Başkanı Öztürk, “Amacımız, partimizi layık olduğu yere getirmek için milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve partimizin tüm örgütleriyle Muğla’yı karış karış gezip genel merkezimizin düşüncelerini halka iletmektir” dedi.

Toplantıya katılan örgütlenme ve örgüt yönetimlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Ak Parti'nin politikalarını ve uygulamalarını eleştirdi.

Ak Parti'ye oy verenlerin çok pişman olduğunu ve ülkenin gözünün CHP'nin üzerinde olduğunu iddia eden Matkap, iktidarın son dönemde yaşanan şehit olayları ve Suriye'nin düşürdüğü uçakla ilgili olarak halkı aydınlatamadığını, bu konularda aciz kaldığını savunarak, “Türkiye, bu aciz ve yetersiz yönetim şeklini hak etmiyor. Türkiye'de Ak Parti'ye oy verenler dahil olmak üzere herkesin gözü artık CHP kurultayının üzerindedir” dedi.

CHP olarak sıkı bir örgüt yapılanmalarına sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Matkap “CHP olarak bizim arkamızda hacılar, hocalar, hoca efendiler yok. Seçime 2 gün kala bir mesajla oy alma şansımız yok. Bu yüzden çok iyi örgütlenmeli çok iyi çalışmalıyız” dedi.

Kaynak: İHA