Bitlis'in Eğitim Öğretim Hedefi Yüksek

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin Korkmaz, son iki yıldır üniversite sınavlarında Türkçe-Sosyal dalında Türkiye birinci olduklarını, bu yıl da yine aynı başarıyı alacaklarına inandığını söyledi.


Bu yılki eğitim öğretim çalışmalarını değerlendiren Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, bugün Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Sonuçlarının açıklandığını hatırlattı. Korkmaz "Türkiye’de 677 tane 500 puan alan öğrencimiz var. Sınav için Bakanlığın herhangi bir açıklaması yok ancak, öğrenciler kendi T.C. kimlik numaraları ile öğrenebiliyorlar. Ancak SBS için çok iddialı bir laf diyeceğim. Geçen yıl olduğumuz yerin çok çok üstünde bir yerde olacağız. Biz bu yıl dört tane deneme sınavı yaptık. Her deneme sınavında okullara ve öğrencilere birer hedef bırakmıştık. Bu sınavların Sonunda koyduğumuz hedeflerin çoğu aşıldı. Yani öğretmen ve öğrenciler kendilerine hedef belirledikleri puanları geçtiler. Biz bundan dolayı çok iyi bir yerde olduğumuzu biliyoruz. Ayrıca ful çeken öğrencilerimiz de olacaktır” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 3’ÜNCÜ KEZ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, LYS’de yine Türkiye birinciliği hedeflediklerini ifade ederek, “Bu konuda çok büyük bir sıkıntı görmüyorum. Çünkü bizler bütün plan ve projelerimizi bunun üzerine yaptık. Son iki yıl Türkiye birinciliğini yakaladık. Ben bu konuda çok rahatım bu yıl da ayın 20’sinden itibaren Sonuçlar açıklandığı zaman inşallah hep beraber göreceğiz birinci olduğumuzu” şeklinde konuştu.

CEBİNDE HARÇLIK BULAMAYAN BİTLİSLİ ÇOCUKLAR EZBERLERİ BOZUYOR

M. Emin Korkmaz, Türkiye’de derece yapmanın çok da kolay bir iş olmadığını anlatarak "Çünkü önümdeki SBS Sonuçlarına bakıyorum, dereceye giren okulların yüzde 90’ı özel okullardan oluşuyor Çok büyük paralarla çocuklar buralarda okutuluyor. Ancak cebinde 3 kuruş harçlık bulamayan çocuklar bunların ezberlerini bozuyorlar. Yeni bir yapılandırmadan geçtik. Bilindiği üzere kademeli eğitim sistemiyle ülke olarak 12 yıllık eğitim sistemine geçtik. Türkiye’de 81 il var inşallah hep beraber göreceğiz. Bu geçişte en az sıkıntı yaşayan il biz olacağız. Şuanda kademeli eğitimde normlarını girmiş, alt yapılarını bitirmiş bir il durumundayız. Benim 85 dersliğim sadece orta öğretimde açılacak. Bu sayıyı 30 ile çarparsak 3 bin öğrenciye mekan oluşturuyoruz demektir. Yeni liselerimizde açılacak inşallah bu sürecide ileriki dönemde değerlendireceğiz. Ancak bu kademeli eğitim sisteminin en önemli özelliği öğrencilere seçme şansı vermesidir. Artık tek tip insan yetiştirmiyoruz. Tek tiplikten kurtuluyoruz ve neredeyse dünyayla entegre oluyoruz. Artık kademeli eğitim sistemi geliyor. Dünyayla rekabet edebileceğiz” dedi.

EĞİTİMDEKİ BAŞARIDA ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIN BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Korkmaz, ildeki eğitim başarısında her kesimin emeğinin olduğunu belirterek “İl genelinde 5 bin tane öğretmen ve idareci var. Bunlar hakikaten canı gönülden çalışıyorlar. Bizim coğrafyamız zor bir coğrafyadır. Mutki’de dağın başında bir okulu açık tutmak bile çok büyük bir başarıdır. Yani buradaki bu ekip çalışması bizim ilimizi Son 2 yıldır başarıya götürüyor. Bunun yanı sıra başarı, öğrencilerimizde bir gelenek haline geldi” diye konuştu.

Kaynak: İHA