''başkentte Hayata Bağlanıyoruz'' Projesi

Lösemili Çocuklar Vakfı , Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle ''Başkentte hayata bağlanıyoruz'' projesini hayata geçirdi.

LSV Akıllı Çocuk Dünyası Merkezi'ndeki basın toplantısına katılan LÖSEV Başkanı Üstün Ezer ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, projenin içeriği ve amacı hakkında bilgi verdi.

LÖSEV Başkanı Ezer, önlem alınmazsa gelecek 20 yılda kanser vakalarının yüzde 75 artacağını öne sürdü.

Projenin amacının kanser hastalarının yaşam standartlarını yükseltmek ve onları bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Ezer, masrafların 4'te 3'lük kısmını karşılayan Kalkınma Ajansı'na teşekkür etti.

Ezer, şunları kaydetti:

''Biz bu çalışmayı Gölbaşı'ndaki Lösemili Çocuklar Köyümüzde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Oradaki bir villayı sırf bu iş için ayırdık. Çocuk veya erişkinlerimiz oraya gelerek hayata daha bağlanmış bireyler olarak tedavilerini sürdürüyorlar. Bu proje bir ilk ve temeldir. Ankara dışındakilerin de katılacak olması nedeniyle yapacağı katkılar bakımından da önemli bir projedir. Hastaların bu şartlarda hayata daha fazla bağlandıklarını biliyoruz.''

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı ise projenin sağlık ve turizm olarak iki boyutuna vurgu yaptı.

Balcı, çalışmanın hastaların yaşam standartlarının artırılması için açılım sağlayacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Kalkınma Ajansı perspektifinden baktığımızda bu proje dünya ve Türkiye'nin farklı yerlerinden insanların Ankara'ya gelmesine olanak sağlayabilir. 2 hastane kampüsü projesinin de devreye girmesiyle şehir olarak Ankara tam bir sağlık üssü halini alacaktır. Ayrıcı 'Başkentte hayata bağlanıyoruz' projesinin geliştirilmesi aşamasında da gerekli katkıları sağlayacağımızı belirtmek istiyorum.''
Kaynak: AA