Alper Akınoğlu Kongre Salonu Açıldı

Temeli 2008 yılında atılan ve 21 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Alper Akınoğlu Kongre Salonu'nun açılışı yapıldı.

Adana ' nın en büyük kongre salonu olan ve eski ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu’nun adını taşıyan kongre salonu , görkemli bir törenle açıldı . Açılış konuşmasını yapan eski ÇÜ Rektörü Prof . Dr . Alper Akınoğlu , kongre salonunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek , “B blok olarak isimlendirdiğimiz alanda , güney ve kuzey rüzgarına açık olduğundan , Adana’nın en sıcak günlerinde bile burada çok rahatlıkla toplantı yapılabilir . Batı tarafta kalan blokta ise bin kişilik bölünebilir salonlar , sinema salonları , restoranlar , müzeler ve değişik çalışma salonları bulunmaktadır” dedi .

Kongre salonunun c bloğu olarak adlandırılan ana salonunun bin 700 kişilik olarak dizayn edildiğini söyleyen Akınoğlu , bu salonun bin 900 kişiye rahatlıkla çıkarılabileceğini ifade etti .

Akınoğlu , “Buranın yangında boşaltılma süresinin 60 saniye olduğu düşünülürse , uluslararası toplantı yapabilmenin yolu çok açıktır . Bizim hayal edemediğimiz güvenlik önlemleri bile burada alındı . Her türlü amaç doğrultusunda kullanılabilecek salonlarda , opera için , senfoni orkestrası için ve 300 kişilik Anadolu Ateşi gösterilerine bile uygun , 8 tane tercüme odasıyla uluslar arası standartlarda yapıldı . 15 - 20’ye takın naklen yayın aracına kongre merkezinin dışından yayın verilebilmesi , burayı uluslar arası toplantılara en iyi şekilde hazır konuma getirmiştir” diye konuştu .

Akınoğlu , merkezle bütünleşmiş olimpik ölçülerde bir yüzme havuzu da planlandığını sözlerine ekledi .

Konuşmaların ardından ÇÜ dans topluluğu roman havası eşliğinde dans etti . Gösterinin ardından kongre salonu gezildi ve sonrasında kokteyl verildi .

Açılış töreni , havai fişek gösterisi ve müzik dinletisi ile son buldu . SALON HAKKINDA Temeli 2008’de atılan , orta üstü kapalı büyük bir saçakla birbirine bağlanan kongre bloğu ve çok amaçlı etkinlikler bloğu olarak iki bölümden oluşan kongre salonu , iki adet bin kişi kapasiteli kongre ve kültür merkezine , iki adet yüz kişilik çok amaçlı salona , sergi salonlarına , bin kişilik bölünebilir salonlara , 48 adet farklı büyüklükte toplantı salonlarına , iki adet iki yüz kişilik sinema salonlarına ve üç bin araç kapasiteli otoparka sahip .

Bölgenin en işlevsel sergi salonlarından biri olan Alper Akınoğlu Kongre Salonu’nda , sinema ve tiyatro salonlarının yanı sıra restoranlar da yer alıyor .
Kaynak: İHA