Şehrin Ortasında Kum Tepesi

Zonguldak’ta Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) iş sahasında bulunan dev kum yığını, görenleri hayrete düşürüyor.

Rüzgârlı havalarda her yerin kum içinde kaldığını, sıcak havalarda ise büyük problem yaşadıklarını belirten çevre sakinleri, kum deposunun şehrin ortasında taşınmamasına tepki gösteriyor. Karaelmas Mahallesi'nde Çaycuma-Devrek çevre ilçe ve belde duraklarının karşısındaki alanda kum tepecikleri dikkat çekiyor. Etrafı kapatılmayan ve özel bir firma tarafından işletildiği öğrenilen TCDD sahasındaki kum deposunun şehrin dışına taşınması gerektiğini ifade eden Karaman Çayköy Minibüs Şoförü Murat Tatoğlu, “Bir rüzgâr olduğunda arabalarımızın içine kum doluyor. Toz toprak içinde kalıyoruz. Vatandaşlarımız ve yolcularımız da bu durumdan şikâyetçi. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz.” dedi.

Durak şoförlerinden Şevket Cin de aynı şikayetten muzdarip. Kum deposunun sıcak havalarda daha rahatsız edici bir hal aldığını belirten Cin, “Bu kum uzunca bir süredir burada. Neden burada tutulduğunu bilmiyoruz. Rüzgâr olduğunda gözlerimizin içine toz kalıntıları kaçıyor. Sıcaklarda bizleri çok rahatsız ediyor. Bu malzemenin Karabük’ten getirilerek buraya döküldüğünü öğrendik. Ayrıca demirin eritilmesiyle meydana gelen demir tozu (curuf) malzemesi diye söylenti var. Ama tam olarak bize ne olduğu hakkında bilgi verilmiyor. Yoldan geçen vatandaşlarımız da buradan korkarak geçiyor.” şeklinde konuştu.

Elvan Pazarcık Beldesi Muhtarı Nihat Zor ise şunları söyledi: ”Bizler tüm durak yetkilileri ve vatandaşlar olarak kumun buradan kaldırılmasını ve bizleri mağdur etmeyecek bir yere taşınmasını istiyoruz. Şehrin merkezinde TCDD iş sahasındaki bu rezaletin bir an önce Son bulmasını ve malzemenin yerleşim yerinden uzak bir yere taşınmasını talep ediyoruz.” Öte yandan Cihan Haber Ajansı (Cihan)’nın sorusunu cevaplandıran depo görevlisi, kumun Karabük’ten getirildiğini ve normal bir kum olduğunu dile getirerek, depo alanının taşınması konusunda bilgisinin olmadığını kaydetti.