Niğde'de Eğitime 5 Milyon Lira Ödenek

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 milyon liralık ödenek talebi onaylandı.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Niğde-de bulunan eğitim öğretim kurumlarının ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacak 5 milyon liralık ödenek talebi üzerine devreye girdiklerini belirtti.

Ödenek talebinin onaylandığını ifade eden Kavaklıoğlu, 5 milyon liralık destek sayesinde Niğde genelindeki okulların bakım ve onarım başta olmak üzere pek çok eksiği ve ihtiyacın önemli oranda giderileceğini vurguladı.

Kaliteli bir eğitim için her şeyden önce alt yapısı tamamlanmış, sağlıklı bir ortamda eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:

''Pek çok yeni eğitim öğretim kurumu yapılması çabalarımız sürerken mevcut eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle 5 milyon liralık bir ödenek desteği kazandırıldı. İlçe, belde ve köy ziyaretlerimizde bizden en çok okul ve yol istenmişti. Tek tek eğitimdeki ihtiyaçları belirlemiştik şimdi bu ihtiyaçları giderecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz.''

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA