Giresun Valisi Şahin Açıklaması

Giresun'da gerçekleştirilen 24. Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne olurken Vali Dursun Ali Şahin, ''Bizim için bu şenlikler vazgeçilmez bir değer anlamındadır'' dedi.

Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası Aymaç mevkisinde gerçekleştirilen festivalde konuşan Vali Şahin, festivaller sayesinde insanların dostluklarının tazelendiğini ve kardeşliklerin pekiştiğini söyledi.

Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'ne ikinci kez katıldığını ve festivalde çok farklı güzellikler gördüğünü ifade eden Şahin, ''Bizim için bu şenlikler vazgeçilmez bir değer anlamındadır. Bu değeri hep beraber yaşıyoruz. Bugün dostların yüzünün güldüğü, gözünün içinin güldüğü bir günde güzel insanlarla bir arada olmak için buradayız. Biz bu yaylalarda bulunduğumuz sürece kavgadan uzak olacağız. Birliğimizi, dirliğimizi hep yüceltmeye çalışacağız'' dedi.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise Giresun'un ve Dereli'nin eşsiz doğal güzelliklerinin tanıtılması konusunda festivalin önemli rol üstlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Yayla turizmine, tarihi yerlerimize ve özellikle yaşatılmakta olan kültür ve sanatına büyük katkısı olan bu festivalin düzenlenmesindeki ana hedef, kümbet ve çevresinin bir doğa harikası niteliğindeki yaylalarımızın yurt ve dünya çapında tanıtılarak bilinçli bir şekilde iç ve dış turizm hareketlerine güç kazandırmaktır. İnanıyorum ki Ordu-Giresun Havaalanı bittiğinde ve yollarımızın tamamının yapılmasıyla festivallere katılım kat kat artarak daha güzel tanıtılacak ve hareketli hale gelecektir.''

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde yayla ağalığına Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yeniden seçildi.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan bazı yarışmacıların ve Karadenizli şarkıcıların sahne aldığı festival, oynanan oyunların ardından sona erdi.

Festivale, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Dereli Kaymakam Vekili Musa Evin, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Aytekin Özdemir - Eyüp Elevülü / Fatma Kalay

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA