Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sinop, Artvin ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 Km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu 30 İstanbul: Az bulutlu ve açık 29 İzmir: Az bulutlu ve açık 35 Adana: Az bulutlu ve açık 35 Antalya: Az bulutlu ve açık 35 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 24 Erzurum: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32
Kaynak: İHA