Tonus Köftesi Festivali Yapıldı

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde Tonus Köftesi Kültür ve Dayanışma Festivali düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan festival, halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle devam etti. Festivalde konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, festivallerin Sivas açısından önem taşıdığını belirterek, “Beldelerimizin, ilçelerimizin, köylerimizin yapmış olduğu şehir dışına yurt dışına çıkan insanlarımızın tekrar bir araya geldiği bu festivaller çok önemli. Altınyayla belediye başkanımızın organize etmiş olduğu bu festival, Tonus köftemizin tanıtımı açısından önem taşımaktadır.” dedi.

Festivale katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, bir ili büyükşehir yapmanın tek kriterinin nüfus olmaması gerektiğini belirterek “Sivas yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci. Yerleşim yeri bakımındansa Türkiye’nin en büyük ili. Tekirdağ’da nüfus 50 bin kişi fazla Sivas’tan ama yüzölçümü bakımından Sivas’tan küçük ve ora büyükşehir oluyor Sivas olmuyor. Sivas'taki bütün siyasi partiler toplanalım, Sivas için en iyisi en güzeli ne ise birlik olup bunu yapalım.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından festivale katılanlara günün anısına plaket verildi

Festivale, Vali Ali Kolat, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Özel İdare Sekreteri Salih Ayhan, Altınyayla Kaymakamı Cengiz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA