Nepal'den Keçiören'e Ziyaret

Keçiören Belediyesi, Nepal'den gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırladı.

Heyet, Keçiören Belediyesi'nin engellilere yönelik proje ve hizmetlerini detaylı olarak inceledi.

Daha önce de başarılı çalışmaları nedeniyle farklı ülkelerden gelen heyetleri ağırlayan Keçiören Belediyesi'nin bu seferki konukları Nepal'den oldu. Nepal'de Rehabilitasyon Merkezi ve diğer alanlarda hizmet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri Keçiören Belediyesi'ni ziyaret ederek engellilere yönelik çalışma ve projeler hakkında detaylı bilgi aldı. Dadhiram Nepal başkalığındaki heyette sekreter Madhukar Bhandari, sosyal hizmet uzmanları Aşok Kumar Bişwakarma ve Aliş Khadka yer aldı.

Keçiören Belediyesi tarafından engellilere yönelik hizmetler hakkında bilgi sahibi olan heyete proje ve çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Üç gün boyunca Keçiören Belediyesi'ne bağlı merkezlerde temaslarda bulunan heyet üyelerine engelliler için sağlanan hizmetlerin koordinasyonları ve işleyişi hakkında bilgi verildi.

Keçiören Belediyesi uzmanlarının deneyimlerinden yararlanan heyet üyeleri, edindikleri bilgi ve izlenimlerin kendi ülkelerindeki projelerde büyük fayda sağlayacağını söylediler.

Keçiören Belediyesi'nin kendilerine yardımcı olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten heyet başkanı Dadhiram Nepal, "Keçiören Belediyesi gerçekten engellilerin yaşam şartları için tüm hizmetleri fazlasıyla sağlamış. Bu nedenle tüm yöneticilerini kutluyorum. Sadece engellilere yönelik değil sosyal, kültürel ve eğitim ile alakalı hizmetleri de gerçekten çok güzel. Burada edindiğimiz bilgiler bizim için çok değerli oldu. Başta Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak olmak üzere tüm yöneticilere yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Buradaki hizmetler ile bizim ülkemizdekiler arasında çok büyük fark var. Burada aldığımız bilgiler vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetler için büyük yarar sağlayacak" dedi.

Üç gün boyunca temaslarda bulunan Nepal heyeti, incelemelerin ardından Keçiören'i gezdi

Kaynak: İHA