Frig Vadisi Spor Şenliği

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde Frig Vadisi Spor Festivali düzenlendi.

Döğer beldesi sınırları içerisinde bulunan Emre Gölü'nde düzenlenen etkinliğe İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Ayazini Beldiye Başkanı Atilla Kızıldere, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Off-road, bot yarışı, halat çekme, bilek güreşi, okçuluk, at biniciliği gibi pek spor branşının yer aldığı etkinliklerde sporcular derece elde etmek için kıyasıya mücadele sergiledi. Festivalin açılışında konuşan İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, festivaldeki ilk hedeflerinin mahalli olarak tanıtım olduğunu söyledi.

Kaymakam İlhan, bu tanıtımı sırasıyla milli, daha sonra da milletler arası platforma yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Başından beri her türlü sebze ve meyve festivaline karşı olduğunu dile getiren İlhan, karpuz, üzüm, vişne, kiraz gibi festivallerinin katkı sağlamayacağına inandığını söyleyerek şöyle konuştu: "Bunlar Sayın Başbakanımızın da birçok platformda defalarca ifade ettiği gibi bir taraftan israf diğer taraftan kesinlikle bölgeye bir katkı sağlamayan etkinlikler. Biz her açıdan fark yaratmak istedik. Daha klas, entelektüel düzeyi yüksek ve gerçek anlamda bölgenin güzelliklerini bütün dünyaya lanse etmemize imkan verici bir festival düşündük. Burada tabii ki aklımıza spor geldi. Malum sporun evrenselliği, birleştiriciliği, sosyal barışa yapacağı katkılar tartışma götürmez. Frig Vadisi; Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinden müteşekkir olan saklı bir hazinedir. Bu hazinenin ikinci en büyük kesiti. Afyonkarahisar'da. Frig Vadisi'nin tanıtımı, İhsaniye Kaymakamlığı'nın bir misyonudur. Biz, bugün bu etkinliği bu misyonun bir aşaması olarak tertip ettik." Yapılan konuşmaların ardından Emre Gölü etrafında yarışmalara start verildi.

İlk olarak balık tutma yarışması gerçekleştirildi.

Ardından bot yarışmasına geçildi. Yöre halkının kürek çektiği yarışmalarda izlenme zevki bol olan görüntüler oluştu. Protokol üyeleri kayıklara binerek kürek çekti. Gölün kenarında oluşturulan alanda ise bilek güreşi ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Emre Gölü etrafındaki etkinlikler, gün boyu konserler ile devam etti. İki gün sürecek etkinliklerin sonunda dereceye girenlere ödülleri verileceği belirtildi .
Kaynak: İHA