Film Gibi Aşk

Kore Savaşı'nda yaralanan Türk doktor Celal Büğer'i tedavi ederken tanışan ve hayatını birleştiren Münevver Büğer'in Türkiye’ye geldikten sonra hayatı değişti.

Savaş esnasında ayağından yaralanarak gazi olan eşini bir süre önce kaybettiğini belirten Büğer, eşinin madalyasını 60 yıl sonra Bursalı gazilerin elinden teslim aldı.

Kore Savaşı sırasında Türk doktor Celal Büğer ile evlenen Kore asıllı Münevver Büğer, Bursalı gazilerle bir araya geldi. Kore savaşı esnasında eşinin bir cipin çarpması sonucu yaralanarak gazi olduğunu belirten Büğer, hayatını Türk doktorla birleştirdikten sonra Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Kore asıllı 86 yaşındaki Münevver Büğer, 60 yıl sonra Kore Cumhuriyeti'nden gelen anı madalyasını Kıbrıs gazilerinin elinden aldı. 1953 yılında Bursa’ya gelen Büğer, savaşın acı hatıralarını Celal Büğer ile evlendikten sonra unuttuğunu söyledi.

Büğer, Kıbrıs Gazileri Muzaffer Uyar, Doğan Ulukardeşler ve Çetin Dizdoroğlu’na anılarını anlattı.

Savaş esnasında Celal Büğer ile cephede tanıştığını ve kendisinin hemşire olduğunu ifade eden Büğer, evlendikten sonra hayatının tamamen değiştiğini kaydetti.

Büğer, “Kore savaşında gelen ‘geri çekilin’ telgrafının ardından Doktor Celal Büğer’in ambulansa tüm yaralıları nakletti. Ambulansa binerken manevra sonucu aracın Büğer’in ayağını ezdi. Araca binemeyen eşim, cephede saklanırken aniden duran bir cipe binerek savaş alanından uzaklaştı. Hastanede tedavi olurken Türk doktorla tanıştım. Birbirimizi tanıdıktan sonra birlikte Tokyo’ya geldik. Burada yaptığımız nikah yaparak hayatımızı birleştirdik. Ardından Türkiye’ye döndük" dedi.

Gazi eşi Büğer, Bursalı Kıbrıs gazileriyle sohbet etti .
Kaynak: İHA