189 Suriyeli Daha Türkiye’ye Geldi

Suriye’deki çatışmalardan kaçan 189 kişi daha Türkiye'ye sığındı.

Sığınmacılar arasında Suriye ordusundan kaçan 3 üsteğmen ile 1 başçavuşun da bulunduğu öğrenildi.

Suriye'den kaçan 189 kişi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinden Türkiye’ye giriş yaptı. Askeri yetkililer tarafından sınırdan alınan mülteciler arasında yaralıların da olduğu belirtildi. Sığınmacılar arasında Suriye ordusundan kaçan 3 üsteğmen ile 1 başçavuşun da bulunduğu öğrenildi. Aileleriyle birlikte Türkiye’ye kaçan askerler, Hatay’daki Apaydın Çadır Kenti'ne gönderildi. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan diğer Suriyeliler ise, Şanlıurfa’ya nakledildi.

Bu arada, Suriye’de çatışmaların şiddetinin her geçen gün arttığı bildirildi.

Suriye’nin İdlip kentine bağlı köy ve beldeler ile muhaliflerin kontrolündeki yerleşim yerlerinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışmalar sürüyor. Öte yandan, İdlip'te beş ayrı bölgede orman yangını çıktığı bildirildi.

Suriyeli kaynaklar, yangınların Suriye ordusu tarafından kasıtlı olarak çıkartıldığını iddia etti.

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Aşağı Pulluyazı ve Yukarı Pulluyazı ile Güveççi köylerinin karşısında bulunan Suriye’deki yerleşim yerlerinin hemen yanında çıktığı gözlenen bir orman yangınının, Türkiye tarafına sıçrama ihtimaline karşın Yayladağı ilçesi itfaiye ekiplerinin bölgede hazır bekletildiği bildirdi .
Kaynak: İHA