Makü’de Mezuniyet Coşkusu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 6. yılında 3 bin 600 mezun verdi.

Makü’de Mezuniyet Coşkusu
MAKÜ 6. Mezuniyet Töreni, Burdur Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, öğrencileri adına Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk Sunma Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan MAKÜ Mezunları, kortej yürüyüşü eşliğinde Burdur Gazi Atatürk Stadı’na yürüdü. Burdur caddelerinde MAKÜ bandosu eşliğinde yürüyen öğrencileri, aileleri ve Burdurlu vatandalar alkışladı.

MAKÜ 6. Mezuniyet Kutlama Töreni ise, Burdur Gazi Atatürk Stadı’nda gerçekleşti. Ailelerini selamlayan öğrenciler geçiş yaparken, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, el sallayarak öğrencilerini uğurladı.

Tören devamında, Türkiye 4’sü MAKÜ Halkoyunları Ekibi gösteri sundu. MAKÜ 6. Mezuniyet Töreni’nde öğrenciler adına konuşmayı Meslek Yüksekokulları Okul Birincisi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Mezunu Bergutay Bahar yaptı. MAKÜ Öğrencisi Bergutay Bahar konuşmasından sonra MAKÜ Kütüğüne ismini çaktı.

Gençlere verilen eğitimin öneminden bahseden MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, Türkiye’de nüfusun büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirtti.

Rektör Saatcı, "Nüfusumuzu diğer ülkelerle kıyaslandığımızda bu, en önemli avantajlarımızdandır. Ancak gençlere iyi eğitim verilmezse avantaj, dezavantaja dönüşebilir. Biz de bu bilinçle hareket ettik" dedi.

Mezun öğrencilere yeni yaşamlarında tavsiyelerde bulunan Rektör Saatcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizlerin bu değerlerle donatıldığınızı gözlerinizden okuyorum. Bu değerleri kullanarak girişimcilik ruhunuzu hep canlı tutun. Unutmayın ki 21. yüzyılın 3 önemli kavramı vardır. Bunlar; şeffaflık, samimiyet ve güncelliktir. Geleceğinizi inşa ederken bu üç özelliği devamlı göz önünde tutun. Hepimizin Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlığında olduğunuza yürekten inanıyorum. Sizin başarınız üniversitemizin başarısı, Türkiye'nin ve cumhuriyetin başarısı olacaktır." Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise, öğrencilere Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını belirterek öğrencilerin Türkiye’nin yaşadığı değişime ayak uydurmaları gerektiğini vurguladı. Vali Tapsız, şöyle konuştu: "Türkiye artık küçük düşünerek, içe kapanarak, dünyadan yalıtılmış halde 'küçük olsun benim olsun' şeklinde yola devam eden bir ülke değil. Türkiye bugün bölgesinin ve dünyanın en önemli ve en itibarlı ülkelerinden biri haline geldi. İnşallah sizlerin de işgücüne katılımınızla, demokratik sürece vereceğiniz katkılarla Türkiye'yi el birliğiyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız. Bu ülkenin demokrasisini temel hak ve özgürlüklerini, adalet ve hukuk standartlarını el birliğiyle evrensel standartlara, hatta daha da ileri bir düzeye yükselteceğiz." MAKÜ 6.Mezuniyet Töreni’nin devamında okul birincilerine ödülleri takdim edildi. MAKÜ öğrencileri Mezuniyet Andı’nı hep bir ağızdan söyleyerek keplerini havaya attı. Kep atımının ardından tribünlerden inen öğrenci velileri, çocuklarına sarılarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

MAKÜ 6. Mezuniyet Töreni’ne Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ öğretim üyeleri ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Kaynak: İHA