Kestane Kanseri Yerinde İncelendi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ve beraberindeki uzman heyet Salıpazarı Yayla köyünde yaşanan “kestane kanseri” sorununu yerinde inceledi.

Kestane Kanseri Yerinde İncelendi
Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır'ın yaptığı inceleme heyetinde Samsun ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletme müdürleri ve konunun uzmanı olan Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Aydın yer aldı. Salıpazarı köyü halkıyla bir araya gelen Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ve beraberindeki heyet, kestane kanseri hastalığıyla ilgili şikayetleri dinledi. Prof. Dr. Tülay Bakır ve beraberindeki heyet kanser olan hastalıklı bazı ağaçlara baktı.

Yaklaşık 3 saat süren incelemenin ardından, 20 yıldır görülen ve son 6 yıldır hastalıklı olan ağaçların iyileştiği tespit edilen yörede bulunan orijinal kestane ağaçlarının korunması, tamamen kurumuş olan ağaçların kesilmesi, hastalıklı olup tamamen kurumayan ağaçların kuruyan dalları kesilerek o bölgenin macunla kaplanıp tedavinin yapılması kararı verildi.

Kaynak: İHA