Yeniceoba’da Hayırseverden Eğitime Destek

Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesinde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılacak olan okulun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Yeniceoba’da Hayırseverden Eğitime Destek
Konya Valiliği’ndeki protokol imza törenine, Vali Aydın Nezih Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara ve hayırsever İhsan Geyik katıldı.

Törende konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, “Yeniceoba beldemizde 12 derslikli bir lise binası yapılacak. İhsan Geyik bey Yeniceobalı ve memleketini unutmuyor. Kendisi kaymakamlığımıza müracaat ederek doğduğu, yaşadığı beldeye bir eğitim binası kazandırmak istediğini ifade etti.

İnşallah uygulamaya başlanacak ve bir aksilik olmazsa 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında kullanmaya başlayacağız. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırsever İhsan Geyik ise, “Yaşadığım mutluluğu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Şu anda 54 yaşındayım, hayatta çok zorluklar yaşadım. Allah nasip etti, işler yolunda gitti. Doğduğum beldeme bir okul yapabilme imkanına kavuştum. Bu okulu yaptırmak için bana verdiğiniz desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu okulu tamamladıktan sonra hep birlikte başka eserler de yapmak nasip olur inşallah” şeklinde konuştu.

Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya da, İhsan Geyik’in kendi beldesinde böyle bir hayra vesile olmasının örnek bir davranış olduğunu ifade etti.

Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara ise, Yeniceoba’nın gelişen bir belde olduğunu belirterek, “Özellikle lisemiz çevre köy ve kasabalardan da çok öğrenci çektiği için mevcut binamız yetmiyordu. İhsan beyin bu şekilde talebini mutlulukla karşıladık. İhsan beye Yeniceoba halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından okul protokolü imzalandı .
Kaynak: İHA