Vali Harput’un Elini Öpüp Karnelerini Aldılar

Bursa’da anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 540 bin öğrenci tatile çıktı.

Vali Harput’un Elini Öpüp Karnelerini Aldılar
Nilüfer Koç İlköğretim Okulu’ndaki törende öğrenciler karnelerini Vali Şahabettin Harput’tan aldılar. Bursa’da 2011-2012 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Koç İlköğretim Okulu’ndaki törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanı Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Koç İlköğretim Okulu’nda öğrencilere karnelerini veren Harput, “Alacağınız bu karneler yıl içindeki çalışmalarınızla doğrudan orantılıdır. Hepinizin karnelerinin iyi olmasını diliyorum. Hedefiniz sadece okulu bitirmek olmasın. En yukarıyı en iyiyi hedefleyin. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın” dedi.

Karne töreni için okula gelen ve çocuklarıyla birlikte karne heyecanı yaşayan öğrenci velilerine seslenen Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Çocuklarımızın karneleri zayıf olabilir. Lütfen onlara kızmayın, zorlamayın. Çocuklarınıza ders çalışmayı sevdirin. Gerekirse Sizlerde onlarla birlikte çalışın.” dedi.

Öğrenci başarısında öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin çok önemli rol oynadığını ifade eden Şahabettin Harput, başarısız olan öğrencilerin ailelerinden, bu sorunun sebeplerini iyi araştırmalarını, kendilerini sorgulamalarını ve gerekli önlemleri almalarını istedi.

Öğrencilerin yoğun bir dönem geçirdiğini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Eğitim önemli ve zor bir süreç. Okul yıllarında alınan bilgi ve oluşturulan donanım çocukların ve ülkemizin geleceğini teşkil edecek. Bu öğrencilerimiz ilerde ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklar ve geleceğimize yön verecekler” diye konuştu.

TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRİN

Karnelerin sadece öğrencilere ait olmadığını, bu karnelerin herkesin karnesi olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaz tatilinin öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu, ancak bu tatilinin tamamen derslerden kopma manasına gelmediğini belirtti.

Zayıfı olan öğrencilere ailelerin baskı yapmak yerine yaşanan sorunu bulma ve çözme yoluna gitmesinin daha uygun olacağını ifade eden Gülsar, ailelerin tatil boyunca çocuklarıyla ilgilenmelerinin ve onlarla vakit geçirmelerinin çocuklar için çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler karnelerini Bursa Valisi Şahabettin Harput’un elinden aldı. Karne alan öğrencilerin Vali amcalarının elini öpmesi dikkat çekti. Törende Vali Harput eğitime yaptığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye’de plaket verdi .
Kaynak: İHA