Milli Eğitim Bakanı Dinçer Van’da

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell tarafından yapılan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’nin açılışı yapmak üzere Van’a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Van’da
Özel uçakla Van Ferit Melen Hava Alanı'na gelen Bakan Dinçer’i, Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan ve partililer karşıladı. Polis merasim mangasını selamladıktan sonra partililerle tek tek tokalaşan bakan Dinçer, daha sonra kendisini karşılamaya gelen Şemsibey İlköğretim Okulu öğrencileri ile sohbet etti. Bu sırada Şemsibey İlköğretim Okulu öğrencisi Feyzanur Sürücü, Bakan Dinçer'e bir mektup verdi.

Öğrencilerle sohbet eden Bakan Dinçer, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan’a takılarak, ‘’Gülşen hanım bak senin rakibin bu, bunlar Bolu’da düzenlenen kamptaki arkadaşlarım. Orada bunlara hayran kaldım'' dedikten sonra diğer öğrencilerle sohbet edip ders durumlarını söyledi.

Bakan Dinçer daha sonra, Turkcell tarafından yapılan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’nin açılışı yapmak üzere karayolu ile Erciş ilçesine gitti.

Bakan Dinçer’e veriği mektup hakkına İHA muhabirinin sorusuna yanıtlayan Şemsibey İlköğretim Okulu öğrencisi Feyzanur Sürücü, depremin yaşattığı olumsuz etkileri üzerilerinden atmak için Bolu’da düzenlenen kampa katıldıklarını söyledi.

Sürücü, ‘’Burada da Milli Eğitim Bakanı'mızla tanıştık. Kaldığımız süre zarfında çok güzel günlerimiz geçti. Bugün de kendisini karşılamaya geldik. Okulumuzun başta spor salonu olmak üzere biraz ihtiyaçları var. Biz de bu ihtiyaçları mektup halinde sayın Bakanımıza verdik’’ dedi.

Kaynak: İHA