Mersin'de Karne Heyecanı

Mersin'de 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemi sona ererken, öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Mersin'de Karne Heyecanı
Eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle merkez Toroslar ilçesinde bulunan Osmangazi İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

İlköğretim okulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisi ile başlayan törende, anaokulu öğrencileri de gösteri yaptı. Kaymakam Kaya Çıtak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz'ın da katıldığı törende, çeşitli sınav ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile okul idarecilerine ödül verildi.

Törende konuşan Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, kırık not alan öğrenci velilerine uyarıda bulunarak, kırık notun telafisinin mümkün olabileceğini ancak çocukların telafisinin mümkün olamayacağını söyledi.

Velilerden, çocuklarına empati ile yaklaşmalarını isteyen Yılmaz, "Sevinçte ve üzüntüde aşırıya kaçmamalıyız. Hem onların ödüllendirilmesinde hem de ikaz edilmesinde ölçüyü kaçırmamalıyız" dedi.

Toroslar ilçesinde bu eğitim ve öğretim yılında gerçekten büyük projelere imza attıklarını kaydeden Yılmaz, "Yetenek Eğitim Projesi sayesinde okullarımızda öğrencilerimizin yeteneklerini ön plana çıkaran projeler uyguladık. Sporda, edebiyatta, müzikte eğitimler yaptık ve çocuklarımızı bu alanlarda ön plana çıkarmış olduk. Ayrıca 4 bin öğrencimizin katıldığı spor müsabakaları yaptık. Çocuklarımız, sporun her alanında müsabakalar yaparak böylece kardeşlik ve paylaşma duygularını da artırmış oldular. Yine 'En Temiz Okul' projesi kapsamında öğrencilerimize temizlik ve hijyen ruhunu aşılamak amacıyla kampanyalar düzenledik. Çok da başarılı olduk. Bu eğitim öğretim yılında velilerimizin de gerçekten çok büyük katkıları oldu. Halk Eğitim Merkezleri ve tüm okullarımız aracılığı ile ilçemizdeki okuma yazma bilmeyenleri en aza indirmek amacıyla okuma yazma kampanyaları düzenledik ve bu kampanyalar sonucunda bir çok vatandaşımız okur yazar hale geldi" diye konuştu.

Yılmaz, öğrencilerin 3 aylık yaz tatili döneminde hem dinlenmelerini hem de kitap okumalarını tavsiye ettiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı .
Kaynak: İHA