Kafasını Duvara Çarpan Öğrenci Yoğun Bakımda

Mersin’in Tarsus ilçesinde iki öğrenci arasında çıkan kavgada çocuklardan biri, kafasını duvara çarparak yaralandı.

Kafasını Duvara Çarpan Öğrenci Yoğun Bakımda
Edinilen bilgiye göre, Atatürk İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencisi Oğulcan Ferli (12) karne almak üzere geldiği okulda 7’nci sınıf öğrencisi D.Ç. (12) ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu iddiaya göre Oğuzcan Ferli, D.Ç.'nin kendisini itmesiyle kafası duvara çarptı. Çarpmanın etkisiyle bayılan Ferli, okula çağrılan 112 acil ambulansıyla Tarsus Devlet Hastanesi ana binasına getirildi.

Hastaneye geldiğinde kalbinin durduğu belirlenen Ferli’nin kalbi, burada yapılan müdahalenin ardından yeniden çalıştırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Ferli, daha sonra Devlet Hastanesi Ana hizmet binasına sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı

Hastanede endişeli bekleyişlerini sürürden Ferli ailesinden Oğulcan Ferli’nin dayısı Ramazan Çataldaş (45), gazetecilere yaptığı açıklamada Oğulcan’ı karnesini alıp beklerken böyle acı bir olayla sarsıldıklarını belirterek, şok olduklarını söyledi.

Çataldaş, "Yeğenim D.Ç tarafından kafası okulda duvara vurulmuş. Şu anada yaşam mücadelesi veriyor. Doktorlar ‘biz elimizden geleni yaptık. İş Allah'a kaldı. Dua etmekten başka yapacak bir şey yok. Amerika’ya da uzaya da götürsek sonuç aynı olacak' dediler. Şu anda ne diyeceğimi bilemiyorum. O zaman tesadüfen bir hemşire çocuğunun karnesini almak için okula geldiğinde sınıfta bizim çocuğun baygın yattığını görüyor. O telefon açıyor 112 acile. Öğretmenlerinin burada büyük bir ihmalkarlığı var. Nöbetçi öğretmen o anda neredeydi. Çocuklar aralarında münakaşa etmişler D.Ç. diye bir çocuk benim yeğinimin kafasını okulun duvarına defalarca vurmuş. Çocuk elinden kaçmaya çalışırken bir daha yakalamış o da sınıfa girmiş. Artık sınıfta olan biteni bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Hastanede yoğun bakım ünitesi yaşam mücadelesi veren Oğulcan Ferli'nin, beyin fonksiyonlarını çalışmadığı öğrenildi.

Olaya karışan D.Ç. çocuk bürosu tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor .
Kaynak: İHA