Engelleri Aşıp Diploma Aldılar

Derince Özel Şefkat Özel Eğitim Okulu öğrencileri engelleri nasıl aştıklarının en güzel örneğini gösterdiler.

Engelleri Aşıp Diploma Aldılar
3 öğrenci mezun olup diploma alırken , diğer öğrenciler gösteriler sundular . Derince 60 Evler’de bulunan ve 2005 yılından bu yana özel eğitime muhtaç engelli çocukların öz bakım becerilerinin geliştirilmesi , zorunlu ilköğretimlerinin tamamlanması için faaliyet gösteren Özel Şefkat Özel Eğitim Okulu , İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde yılsonu gösterisi ve diploma töreni düzenledi .

Törene Derince Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Özaydın ve okul müdürü Hilal Kır ile birlikte çok sayıda izleyici katıldı .

Okul Müdürü Hilal Kır , konuşmasında gösteri için uzun zamadır hazırlandıklarını belirterek , “Bu özel çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başardığını hepimiz gördük . Özel eğitim özveridir , sevgidir , emektir , sabırdır . Bugün üç öğrencimizi mezun etmenin ve onların diploma törenini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi .

Şube Müdürü Recep Özaydın’da konuşmasında “Bu özel öğrencilerimizin bir yıl süren emeklerin ardından neleri başardığını görmek bizleri de mutlu etti” dedi .

Özel Şefkat Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin hazırladığı yılsonu gösterisinde ilk olarak tüm öğrencilerin görev aldığı zaman tüneli gösterisinde çocukluktan yaşlılığa yaşanan önemli anları sergilediler . Törende tiyatro gösterisi sonrası Semazen , Flüt Gitar , Ritm , Kafkas Halk Oyunları ve dans gösterileri de yer aldı . Okuldan mezun olan Osman Mert Çıtır , Emre Çağlar ve Serdar Sarışan diplomalarını Okul Müdürü Hilal Kır’dan alarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı .
Kaynak: İHA