Ecrin Nur Bebeğin Hayata Tutunma Mücadelesi

Sevgül-Mustafa Orhan çiftinin Çorlu'da 31 haftalıkken erken doğumla 1 kilogram olarak dünyaya gelen ve Ecrin Nur adını verdikleri bebek için hava ambulansı ve sağlık ekipleri seferber oldu.

Ecrin Nur Bebeğin Hayata Tutunma Mücadelesi
5 bin doğumda bir görülen yemek borusunun tıkalı olması ve mide çıkışının dar olmasından ötürü Çorlu'dan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Ecrin Nur bebek, burada yapılan ameliyatın ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Çorlu Havaalanı'na buradan da seyyar kuvöze alınarak ambulansla Özel Çorlu Reyap Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Özel Çorlu Reyap Hastanesi'nin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde yapılan tetkiklerin ardından tedavi altına alınan Ecrin Nur bebekle ilgili olarak bilgiler veren Özel Reyap Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yeliz Kart, bebeğin Çapa Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen ameliyatı sonrası bir süre daha gözetim altında tutulacağını belirtti.

Ecrin Nur bebeğin normal bir şekilde beslenebilmesi için 10 kilogram ve üzerine çıkması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Kart, “Bebeğin beslenmesi şu an dışarıdan gerçekleştiriliyor. Ecrin Nur bebek 10 kilograma ulaştığı zaman tekrar bir ameliyat geçirecek ve soluk borusu mideye bağlanacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansıyla Çorlu'ya getirilen Ecrin Nur bebeğin annesi Sevgül Orhan ise, “Devletimize sağlık konusundaki yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan birkaç yıl önce hastanelerde sıra beklerken bugün hava ambulansı ile bebeğimiz nakil edildi” dedi.

Ecrin Nur bebeğin babası Mustafa Orhan da, "Bebeğimizin sağlığına kavuşması için emeği geçen Çapa Tıp Fakültesi ekibine ve Özel Reyap Hastanesi'ne teşekkürlerimi iletiyorum” dedi .
Kaynak: İHA