Çü’de ‘mezuniyet’ Coşkusu

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) ‘mezuniyet’ coşkusu yaşandı.

Çü’de ‘mezuniyet’ Coşkusu
2011-201 Akademik Yılı’nın tamamlanması ile birlikte ÇÜ’den toplam 3 bin 806 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet için seçilen stadyum dolup taştı, öğrenciler son kez bir araya gelip, hüzünlü bir ‘veda’ yaptı. Rektör Akınoğlu ise, ses tellerindeki sorun nedeniyle kürsüye çıktı ama konuşmasını bir başka akademisyene yaptırdı. ÇÜ 2011-2012 Akademik Yılı ile birlikte 2 bin 152’si kız, bin 654’ü de erkek olmak üzere toplam 3 bin 806 öğrenciyi daha mezun etti. ÇÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine ise yoğun ilgi gösterildi. Anne ve babalar, çocuklarının en mutlu anını ölümsüzleştirmek için adeta birbirleri ile yarışırken, öğrenciler ise stadyumunun toprak pistinde törene katılanları selamladı. Büyükşehir Belediye Bandosu mezuniyete ayrı bir renk katarken, seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçalarla da mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Tören geçişi esnasında ÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin taşıdığı pankart dikkat çekti. Söz konusu öğrenciler, üzerinde bir karikatürlerin de yer aldığı; ‘Devreleri Yaktık Geliyoruz’ ifadesinin bulunduğu pankartı taşıdı.

AKINOĞLU RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE KONUŞMA YAPAMADI

Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, törende ses tellerindeki rahatsızlığı nedeniyle konuşmasını kaleme aldı ve bu metni de birlikte kürsüye çıktıkları ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık okutturdu. Işık, “ÇÜ'nün 2012 mezunları yolunuz açık olsun siz bizim ayrılmaz bir parçamızsınız ve öyle kalacaksınız” ifadesini kullandı. Akınoğlu, kürsüden indikten sonra öğrenciler kendisine çeşitli hediyeler sundu. Bu hediyeler arasında yer alan; ay-yıldızlı bir plaket ile ‘Nutuk’ dikkat çekti. Mezun olan öğrenciler adına konuşan ÇÜ Hukuk Fakültesi öğrencisi Seda Yıldız da mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadıklarını dile getirdi.

Üniversiteden 21. yüzyılın uygar gençleri olarak ayrıldıklarını kaydeden Yıldız, “Bugün, mezun olan arkadaşlarımla birlikte ulusal ve uluslararası alanda fark edilen ve hak ettiği yeri alan Çukurova Üniversitesi mezunları ordusuna katılıyoruz. Daha modern, daha gelişmiş ve daha güçlü bir Türkiye için çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Daha sonra keplerini havaya atan öğrenciler, büyük bir sevinçle havai fişek gösterisini izledi .
Kaynak: İHA