Bursa'da Başarılı Gazeteciler Ödüllendirildi

Çeşitli programlara katılmak üzere geldiği seçim bölgesi Bursa’da Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 2011 yılı başarılı gazeteciler ödül törenine katılan Bülent Arınç, Bursalı gazetecilere ev müjdesi verdi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Yılın Gazeteciler Ödül Töreni”, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Ataevler Mahallesi Emek Caddesi Basın Kültür Sarayında gerçekleştirildi.

Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra, Vali Şahabettin Harput, milletvekilleri, belediye başkanları ve gazeteciler katıldı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, açılış konuşmasında özellikle yıpranma hakkında değinerek, “Gazeteciler yıpranmak bir yana, meslekleri uğruna canından olmuş ve olmaktadır. Bu konunun yeniden gündeme getirilerek elimizden alınan yıpranma hakkımızın iadesini istedik. Sayın Başbakan Yardımcımız bu konuda olumlu gelişme sağlandığını bizlere iletti. Düzenlemeyi merakla bekliyoruz.” dedi.

ARINÇ’TAN GAZETECİLERE EV MÜJDESİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada öncelikle ödül alan gazeteciler kutlarken, “Sayın başkan ve yardımcıları geçtiğimiz ay ve haftalar içinde Ankara’ya gelmişlerdi ve kendileri ile görüştük. Sayın başkan burada da ifade ettiği konularda bizim ilgimizi rica ettiler. Bu konular üzeride hassasiyet gösterilmesini istediler. Ben bu konularda çalışmalar yapıyorum ama bunları uzun uzadıya anlatma imkanım yok.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: “Ben daha çok sizin ilgi duyacağınız veya sevineceğiniz bir konuda, umarım sevinirsiniz, size bir müjde vererek kürsüden ayrılmak istiyorum.”Bu sırada salondu bulunan gazetecilerin kendi aralarında konuşmaya devam etmesi üzerine Arınç, “Ey millet size bir müjde vermek istiyorum, o müjdem de şudur. Sayın başkan Türkiye’nin pek çok yerinde olmayan bir işi başardı. O da gazeteciler cemiyeti mensupları ve basın mensupları için, sizleri bir konut sahibi yapmak istiyor. Aylarca önce müracaatını yapmıştı. Güzel bir yer beğenilmişti. 85 bin metrekarelik bu yerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisi gerekiyordu. Maliye Bakanımız 3 gün önce imzaladı, bu yeri size tahsis etti. Dünde buraya gelmeden önce size müjde vermek maksadı ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza yazıyı imzalattım. İki tane tapu gibi imzamız var. Şimdi iş TOKİ’ye kalıyor. TOKİ ve Gazeteciler Cemiyetimiz protokol ve sözleşmelerini yapacaklar ve Bursa’nın en güzel yerinde birer daire sahibi olacaksınız. Güle güle oturun, hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde sözlerini tamamladı.Bunun üzerine salondu bulunan Bursalı gazeteciler büyük bir sevinç yaşarken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ayakta alkışladı.Konuşmaların ardından öncelikle Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon olan ve ilk 3’e giren takımlara ödülleri ve kupaları verildi.

Ardından 2011 Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Başarılı olan gazetecilerin ödüllerini veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç salondan ayrıldı .