YYÜ’de ‘birinci Çiftçi Eğitim Günleri’

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma ve Uygulama Çiftlik Müdürlüğü 1. Çiftçi Eğitim Günleri etkinliği düzenleyerek, bilim insanları ile çiftçileri buluşturdu.

YYÜ’de ‘birinci Çiftçi Eğitim Günleri’
Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla YYÜ’de ‘1. Çiftçi Eğitim Günleri’ düzenlendi.

Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Çiftçi Eğitim Günleri’nin önemine değinerek, çiftçilerle ilgili projelerinin devam edeceği belirtti.

Üniversite olarak halkla bütünleştiklerini, halkın sorunlarına çözüm aradıklarını kaydeden Battal, “Biz her zaman çiftçilerimizin yanında olduk. Onların sorunlarına bilimsel temelde çözüm aradık. İstediğiniz her konuda bize ulaşabilirsiniz. Gece gündüz fark etmez, biz sizlerin sorunlarını çözmek için elimizdeki imkanları seferber etmiş bulunmaktayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Saanen keçileri ile Yeşil Yem Üretim Makinesi (Hasılmatik) çiftçileri tanıtılarak bilgi verildi.

Ergün Pekgöz adlı çiftçiye Rektör Prof. Dr. Battal tarafından Saanen keçisi verilmesinin ardından yemeğe geçildi. Yemekten sonra çiftçiler ve muhtarlarla tek tek ilgilenen Rektör Prof. Dr. Battal çiftçilerin sorunlarını dinleyip bir süre sohbet etti Etkinliğe YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, Araştırma ve Uygulama Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şenol Güzel, Fen Bilimleri Enstitüsi Müdürü Prof. Dr. Turgut Aygün, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, 25 köy muhtarı, Önder Çiftçiler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA