'Öğretmene Saygı' İçin Yürüdüler

Eğitim Bir-Sen üyesi bir grup, öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı ve şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle sessiz yürüyüş düzenledi.

Eğitim Bir-Sen üyesi yaklaşık 500 kişi Beyoğlu Tünel’Meydanı'nda toplandı. ‘Öğretmene saygı’ yazılı pankart açan gruba Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da destek verdi. Grup, öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı, rencide edildiği ve şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle, durumu protesto etmek için yürüyüşe geçti. Sessiz yürüyüş Taksim Meydanı’nda son buldu.

Grup adına açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, "İlme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye'de, öğretmenlere, yürüttükleri kutsal mesleğin maddi karşılığının hakkıyla ödenmemesi yanında manevi karşılığı olan saygı bile çok görülüyor.” dedi.

Saygı duyulmayan öğretmenlerin öğrencilerinden, daha iyi bir gelecek, daha güçlü Türkiye, daha adil bir ülke hedeflerinde sorumluluk almalarının istenemeyeceğini belirten Gündoğdu, “Kendisi saygıya muhtaç hale getirilen öğretmenler, öğrencilerine 'insana ve haklarına saygı duymayı' ve 'insan onurunu esas almayı' nasıl öğretecek?" diye konuştu.

Bugün gelinen noktada ülkenin temel sorunlarından birisi öğretmenlere, öğretim elamanlarına ve emeklerine saygı sorunu olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Sınıfları akıllı tahtayla, öğrencileri tablet bilgisayarla donatmayı hedefleyen Fatih Projesi’nin hayata geçirildiği ülkemizde, sınıf ve öğrenci kavramlarına varlık ve anlam kazandıran öğretmenler için ‘öğretmenlerin gönlünü fetih projesi’ neden akıllara gelmiyor. Bu tablonun sorumlusu, eğitim sistemine ve eğitim hizmetine öğretmenlerle birlikte el ele kalite kazandırması gereken Milli Eğitim Bakanı'dır." ifadelerini kullandı. Düzenlenen yürüyüşün öğretmenlere yapılan haksızlığın ifşası olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Bu yürüyüş, öğretmene saygının deforme edilmesine karşı çıkıştır. Bu yürüyüş, çocuğuyla, genciyle yirmi milyonu aşan bir kitleye doğrudan olmak üzere her vatandaşa hizmet sunan, mezrasından-köyüne, kasabasından-şehrine ülkenin farklı yerlerinde sayısı 60 bine ulaşan okulların kapısını her sabah daha iyi bir gelecek için özveriyle açan öğretmenlerimizin bütün Türkiye'ye yönelttikleri 'saygı görmek hakkım' haykırışıdır.” şeklinde konuştu Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı .