Nasip Tosun Kermesin İlgi Odağı Oldu

Ümraniye Talebe Yurdu tarafından düzenlenen kermeste açık artırma ile satılan 1.5 tonluk “Nasip” isimli tosun ilgi odağı oldu.

Nasip Tosun Kermesin İlgi Odağı Oldu
100.Yıl Bulvarı’nda gerçekleşen kermesin açılışına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Yılmaz Karagöz, Ümraniye Kurs Başkanı Ömer Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi kermes yararına getirilen 3 yaşındaki 1.5 tonluk Nasip tosunu açık arttırmayla görücüye çıktı. Kermese katılan vatandaşların ilgi odağı olan Nasip tosun 15 bin TL ile açık artırmayla satışa sunuldu. Ümraniye Gençlik Kolları’nın 32 bin TL teklifinden sonra Güneş Kuyumcu sahibi Hacı Münir Duman’ın 33 bin TL teklifini geçen olmayınca Nasip tosun sahibini buldu.

Nasip tosunun yeni sahibi Hacı Münir Duman, “Talebelerimizin daha rahat okumasını ve daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla hazırlanan bu kermese benim de katkım olması adına Nasip tosunu kermese bağışlıyorum” dedi.

Açılış öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Eğitim yararına düzenlenen bu kermeste, hanımefendilerin anne şefkati ile evlatlarımızın eğitimleri yararına çok değerli el emeği göz nuru katkıları bulunmaktadır. Allah onlardan razı olsun. Eğitim yardımları konusunda oldukça önemli bir kurum olan Ümraniye Talebe Yurdu’nun düzenlediği bu kermesin, eğitimimize ve çocuklarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra kermesin açılış kurdelesi kesildi .
Kaynak: İHA