Danimarka Büyükelçisi Madsen Hatay'da
TBMM'nin 'Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi' faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen 'Göç Sempozyumu'na katılmak üzere Hatay’a gelen Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.

Madsen’in Türkiye’deki trafik akışını sevdiğini hatırlatan Vali Lekesiz, “Türkiye’deki trafiğin neresini seviyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da Ruben Madsen, "Burada araç kullanmayı seviyorum. Hatta eşim bana sen artık tam bir Türk gibi araç kullanıyorsun demişti. Bir Türk gibi araç kullandığım için de trafikte hiç zorluk yaşamıyorum” demesi gülüşmelere neden oldu.
Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen ayrıca, Suriye’den Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhaliflere Türkiye tarafından gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Bu sadece sizin için önemli bir şey değildir. AB ülkeleri içinde yaptıklarınız oldukça önemli. Onlar yemeksiz, giyimsiz ve evsiz olarak size geldiler onlara her türlü imkanı sağladınız. Size teşekkür ediyoruz” dedi.
Vali Lekesiz ise, Büyükelçi Ruben Madsen’e ziyaret anısına Hatay ilini tanıtan bir adet kitap hediye etti .
