Cezaevinden Sergi Salonuna

İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklularının el sanatlarından oluşan ‘Duvarımdan Yansıyanlar’ adlı serginin açılışı Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) yapıldı.

Cezaevinden Sergi Salonuna
Çini, ahşap ve cam boncuktan oluşan serginin açılışını İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu birlikte yaptı.Halkeğitim öğretmenlerinin eğitmenliğinde yıl boyu yaptıkları çalışmaları ‘Duvarımdan Yansıyanlar’ adı altında sergileyen Buca Kaynaklar’da cezai süresini dolduran 250 hükümlü ve tutuklunun el emeği göz nuru eserleri büyük beğeni ve takdir gördü. 40 çini, 20 ahşap ve 170 cam boncuk takıdan oluşan sergi profesyonel sanatçılara taş çıkarır nitelikteydi.İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, tutuklu ve hükümlüler tarafından yıl içinde özenle ve büyük sabırla yapıldığına dikkat çekerek, “Bu sergide el emeği ve göz nuru var. Umarım hak ettiği ilgiyi görür. Biz de bu sergilerin devamını getiririz” diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise bu kadar güzel bir sergi beklemediğini itiraf ederek, evrensel bir dil olan sanatın ne şartlar altında üretildiğine dikkat çekerek, eser sahiplerini kutladı. Kıraç, “İnsanoğlu şartlar ne olursa olsun demek ki ortaya güzel şeyler koyabiliyor. En önemlisi bir meslek öğreniyor. Mahkumların kendisini geleceğe hazırlamaları konusunda güzel bir uygulama ortaya koyan herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA