Bgc'den İha’ya İki Ödül

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) "Başarı Ödülleri", sahiplerini buldu.

Bgc'den İha’ya İki Ödül
İHA'nın iki ödüle layık görüldüğü programda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kentte görev yapan gazetecilere konut müjdesi verdi.

BGC'nin geleneksel olarak düzenlediği Başarı Ödülleri, Basın Kültür Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda davetli katıldı.

24 dalda 127 adayın 148 eserle katıldığı yarışmada, 22 esere başarı ödülü, 24 esere de mansiyon ödülü verildi.

İhlas Haber Ajansı'ndan (İHA) Refik Fidan "Genel Fotoğraf" dalında "Çadırdan Çadıra Yardım" ile, Onur Aktaş ise "Televizyon Görüntü" dalında "En Acı Haykırış" ile mansiyon ödülü aldı.

Gecede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’daki gazetecilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Törene katılanların kendi aralarında konuşmalarından dolayı çıkan uğultu üzerine Arınç, “Geçen seneki ödül töreni tam seçim öncesiydi, adaylarımızın da teşrifleriyle hem heyecanlı hem kalabalık bir toplantı olmuştu. Şimdi artık adaylar yok, varsa seçilen milletvekillerimiz var. Ama iki toplantıda da değişen bir şey yok. Gördüğüm kadarıyla yine herkes birbirleriyle konuşuyor. Ödüllerden, yapılan konuşmalardan habersizmiş gibi davranıyor. Demek ki bu işin seçimle çok fazla bir ilgisi yok. Bence, gazeteci arkadaşlarımız ve konuklar, birbirlerini görünce çok seviniyorlar, aylarca hasret kalmışlar, birbirlerine sevgilerini, dostluklarını anlatmak için bu geceyi fırsat bilmişler. Demek ki bu toplantıları zaman zaman yapmakta, birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi, güzel cümlelerle ifade etmeye ihtiyacımız var” dedi.

GAZETECİLERE KONUT MÜJDESİ

Gazetecilerin ilgi duyacağı ve sevineceği bir konuda müjde vereceğini belirten Arınç, salonda bulunanların kendi arasında konuşmayı sürdürmesi üzerine, "Ey millet, size bir müjde vermek istiyorum, o müjdem de şudur" diye seslendi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye’nin pek çok yerinde olmayan hayırlı bir işi başardığını söyleyen Arınç, “Gazeteciler, cemiyet mensupları, basın mensuplarını, sizleri bir konut sahibi yapmak istiyor. Aylarca önce müracaatını yapmıştı, güzel bir yer beğenilmişti, 85 bin metrekarelik. Bu yerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisi gerekiyordu. Maliye Bakanımız 3 gün önce imzaladı, bu yeri size tahsis etti. Dün de buraya gelmeden önce size müjde vermek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımıza yazıyı imzalattım. İki tane tapu gibi imzamız var. Şimdi iş TOKİ’ye kalıyor. TOKİ ile BGC protokollerini, sözleşmelerini yapacaklar ve Bursa'nın en güzel yerinde, Sayın Nuri Kolaylı'nın girişimiyle birer daire sahibi olacaksınız. Güle güle oturun” diye konuştu.

Kaynak: İHA