''Afyonkarahisar'ın İsmi 'Afyon' Olmalıdır''

Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Özer, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Afyonkarahisar isminin ''Afyon'' olarak değiştirilmesi fikrine destek verdiklerini bildirdi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Sandıklı olarak Afyon'un bir ilçesi olduklarını, yazışmalarda, iş bağlantılarında, kartvizitlerde Sandıklı ve Afyonkarahisar ismini arka arkaya yazmakta zorlandıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'ın isminin değiştirilmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen hem Afyon kamuoyu hem de diğer iller tarafından yeni ismin benimsenmediğini savunan Özer, açıklamasında şunları kaydetti:

''İl dışında Afyonkarahisar, Afyon olarak anılmakta hemşehrilerimiz de kendilerini Afyonlu olarak tanımlamaktadırlar. Ticaret Borsası başkanımız Sayın Mehmet Mühsürler'in geçtiğimiz günlerde söylediği gibi 'marka için bize 5 harf yeterlidir ve Afyon başlı başına bir markadır'. Bu konu ile ilgili Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz'ın vermiş olduğu kanun teklifini de desteklemekteyiz. Bakanımız ve Milletvekillerimizin de bu değişikliğe kayıtsız kalmayacağına inanmaktayız. İnşallah kısa zamanda bu değişiklik gerçekleşir.''

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA