Adıyaman’da 'kimlik Bildirim Sistemi' Projesi

Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Kimlik Bildirim Sistemi', Adıyaman’da düzenlenen törenle tanıtıldı.

Adıyaman’da 'kimlik Bildirim Sistemi' Projesi
' Kalkınmada Kurumlar arası İşbirliği, Kayıt Dışı ile Mücadele ve Sürekli Güvenli İş Ortamı' adlı projenin Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, Defterdar Şefik Tongal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Habib Kılıç, Gaziantep Şehit Kamil Baş Polis Memuru Yusuf İzzettin Bolat ve kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Valisi Ramazan Sodan, uygulamanın Gaziantep, Adıyaman ve Kilis ve ilçelerinde başladığını belirterek, hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kasım Tekin ise, 1 yıldır uygulanan bu projenin olumlu sonuçlar doğurduğunu ve doğuracağına inandığını aktararak, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik ise, “İşveren ve vekilleri daha önceden her işe giriş ve çıkışlarda işlemler için iş yerlerinden polis merkezlerine gelerek bildirimlerde bulunmakta, bu da işveren ve emniyet teşkilatı için zaman ve iş gücü kaybına yol açmaktaydı. Yeni uygulamaya konulan kimlik bildirim sistemi ile iş verenler ya da temsilcileri internet üzerinde belirlenen yasal süreler içerisinde, yılın 365 günü 24 saat polis merkezi ya da kolluk birimlerine gelmeden sisteme kayıt yapabilecek, ve sisteme girdiği bilgilere dünyanın her yerinden birkaç dakika içerisinde kolayca ulaşa bilecek ve güncelleye bileceklerdir” dedi.

İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise, konuşmasında projenin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, İKA’ya destek veren üyelere teşekkür etti .
Kaynak: İHA