Hatay'da Çevre Haftası Etkinlikleri

Antakya'da Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ''Çevre Kortej Yürüyüşü'' düzenlendi.

Vali Ürgen Alanı'nda başlayan ve Cumhuriyet Alanı'nında son bulan yürüyüşte, öğrenciler Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melik Kara ve Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker'in, Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından etkinlik, Antakya Belediye Parkı'nda devam etti.

Etkinlikte konuşan Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, dünyada büyük sorumluluk gerektiren ve dikkate alınmazsa kaçınılmaz trajik sonuçları olabilecek önemli meselelerin başında, çevre sorunlarının geldiğini belirtti.

Sanayileşme, teknoloji, kalkınma ve şehirlerdeki nüfus yoğunluğu gibi etkenlerin beraberinde çevre sorunlarının oluşup artmasına sebep olduğunu ifade eden Mardinli, ''Antakya, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Belen ve Kumlu ilçelerimizde Atık Yönetim Planı uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Antakya ve İskenderun ilçelerimizin kanalizasyon alt yapıları tamamlanmış ve Antakya biyolojik atık su arıtma tesisi faaliyete geçirilmiştir. Ayrıca 4 adet atık su arıtma tesisi, 4 adet ambalaj atığı toplama tesisiyle birlikte 2017 yılına kadar 76 belediyemizin tamamı atık su arıtma tesisine kavuşacaktır. Hava kirliliğinin önüne geçmek için gerek doğal gaz kullanımın yangınlaştırılması gerekse alternatif enerji kaynağı kabul edilen rüzgar enerji üretim faaliyetlerinin artırılması yönündeki çabalarımız sürmektedir'' diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melik Kara da, çevre günün, insanların çevre ile ilgili konuların, kendilerini ne denli ilgilendirdiğini göstermeleri bakımından fırsat olduğunu söyledi.

Sağlıklı bir yaşam sürdürülmesinin ancak sağlıklı bir ve temiz bir çevreyle mümkün olacağının altını çizen Kara, ''Sağlıklı nesiller, sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişir. Bunun içindir ki doğayı seven, hayvan ve bitkileri koruyan, çevresini güzelleştirmek için çaba sarf eden yaptığı tüm işlerde çevreye karşı duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturmak zorundayız'' dedi.

Etkinlik öğrencilerin gösterisi ve afiş yarışmasında dereceye girenlere başarı belgesi ve ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Muhabir: Salim Taş/İsmihan Özgüven

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA