Çet’te Kamp, Karaarmut’ta Piknik

Ordulu izciler, İnkur Çet Dağı’ndaki Mahalli İzci Kampı’nda bir araya geldi.

Çet’te Kamp, Karaarmut’ta Piknik
105 öğrencinin katıldığı kamp süresince izciler, çevre belde ve yaylaları gezerek kampı en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Ordu ve ilçelerinde ki izci grupları, Çet Dağı’nda düzenlenen Mahalli İzci Kampı’nda bir araya geldi.

1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ve 105 izci ile 30 lider öğretmenden oluşan izci kampına İnkur Çet Dağı ev sahipliği yapıyor. Bir haftalık kamp süresince çadırlarda kalan izciler doğal bir ortamda hem eğitim görüyorlar hem de doğal hayatta ayakta kalmanın yollarını öğreniyorlar. Kamp süresince çevreyi de gezme ve tanıma fırsatı bulan izciler, Tekkiraz beldesi ile Karaarmut Mesire Alanı’nı gezdi. İzcileri gün boyu Tekkiraz’da konuk eden Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, izcilerle sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Kampa Ordu merkez ve ilçelerinden ilköğretim ve lisede eğitim gören izcilerin katıldığını belirten Ünye İlçe İzci Kurulu Başkanı ve Mahalli İzci Kampı Müdürü Nemci Gün, “Çocuklarımızın, doğa ile baş başa ders dışı zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmek, çevre bilincini geliştirmek ve internet kafelerden uzaklaştırmak en öncelikli hedefimiz. İzcilik, sportif, kültürel ve turizm amaçlı çok kapsamlı bir faaliyettir. Amacımız, siyasi ve ideolojik olmayan bir gençlik faaliyetini en güzel bir şekilde yaymak ve milletini seven, vatanına bayrağına sahip çıkan bilinçli gençler yetiştirmektir” dedi .
Kaynak: İHA