Sigortacılık Haftası Sona Erdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Sigorta Acenteleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Sigortacılık Haftası’ etkinlikleri Cam Piramit önünde yapılan plaket töreni ile sona erdi.

Sigortacılık Haftası Sona Erdi
28 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan hafta kapsamında sigorta konusunda halkı bilinçlendirmeye yönelik bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

1 ve 2 Haziran’da Antalya genelinde birçok noktada kurulan stantlarda sigorta bilincinin arttırılmasına yönelik kitapçık, broşür ve kapaklarında sigortacılıkla ilgili manilerin yazılı olduğu şekerler halka dağıtıldı. Yine, 2 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezinde ‘Birimiz Hepimiz, Hepimiz AKUT’ çocuk oyunu sahnelendi. 3 Haziran’da çocuklara sigorta temalı uçurtmalar dağıtılarak, uçurtma şenliği düzenlendi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Hazine Müsteşarlığı'nın Sigortacılık Bilgilendirme ve Tanıtım Stratejisi uyarınca her yıl Mayıs ayının son haftasının ‘Sigorta Haftası’ olarak kutlandığını bildirdi. Bu çerçevede, 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında sektörü tanıtmak, sigorta bilincini arttırmak, özellikle de geleceğin sigortalı adayları çocuklara şimdiden sigorta bilincini aşılamak için ATSO ve Antalya Sigorta Acenteleri Derneği birlikteliğinde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini belirten Budak, “Sigortacılık Haftası boyunca şehrimizin değişik noktalarındaki alt ve üst geçitlere, billboardlar ve raketlere sigortacılık ile ilgili afişler asılarak, konuya ilişkin farkındalık yaratmaya çalıştık. Bu kapsamda, 1 - 2 Haziran günleri ilimizde birçok noktaya kurulan stantlarda sigorta bilincinin arttırılmasına yönelik kitapçık, broşür ve kapaklarında sigortacılıkla ilgili manilerin yazılı olduğu şekerler halka dağıtıldı. Yine, 2 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi yapıldı.

3 Haziran’da çocuklara sigorta temalı uçurtmalar dağıtıldı ve uçurtma şenliği düzenlendi.

Yine, çocuklara sigorta temalı balonlar dağıtılarak, unutulan sokak oyunlarından olan çuvalla atlama, kaşıkta yumurta taşıma, yedi kiremit, topaç, bilye, halat çekme gibi oyunlar oynatıldı” dedi.

Budak, vatandaşları afet ve afete hazırlık konularında bilgilendirmek amacı ile TIR üzerinde gezici deprem simülatörü eşliğinde eğitim filmi gösterimi, eğitim panoları sergisi, eğitim kitapçığı dağıtımı yapıldığını, her saat başı gerçekleştirilen deprem simülasyonu ile deprem öncesi, deprem anı ve sonrası yapılması gereken doğru davranış biçimleri gelen ziyaretçilere aktarıldığını bildirdi. Sigortalı olmanın avantajları, sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, nelerin sigorta yapılabildiği, ne tür sigortaların yaptırılabileceği konularının işlendiği broşür ve kitapçıkların vatandaşlara dağıtıldığını kaydeden Budak, yiyecek-içecek stantları ile el işlerinin sergilendiği bir kermes düzenlenerek, gelen ziyaretçilere seramik yapımı gösterildiği, sigorta konulu barkovizyon gösterileri, dans gösterileri ve çeşitli açık alan faaliyetleri gerçekleştirildiğini söyledi.

Etkinliklerin sonunda düzenlenen kapanış töreninde kompozisyon yarışmasında ödül alan öğrencilere, organizasyona katkıları olan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Sigortacılık Haftası için oluşturulan çalışma grubu üyelerine teşekkür edildiğini belirten Budak, sertifika töreni düzenlendiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA