Deniz Otobüsleri Sefere Başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Termessos, Olimpos ve Aspendos adlı deniz otobüsleri, 6 Haziran’da Kaleiçi Yat Limanı’ndan seferlere başlıyor.

ELVERİŞLİ HALE GETİRİLDİLER
Antalya’da ilk kez kullanıma giren AB standartlarında olan modern otobüsler özellikleriyle dikkat çekiyor. 31.5 deniz mili (yaklaşık 45 kilometre) hız yapabilen deniz otobüslerinin, ileri kompozit teknolojiye sahip olduğu bildirilirken, 2 adet 650 beygir FPT motorun kullanıldığı 5.60 metre enindeki teknelerde, kaptan kamarası, küçük bir mutfak ve duşlu tuvalet de bulunduğu kaydedildi. 3 yıldır faaliyet dışı olmalarından dolayı bakımları yapılıp deniz otobüslerinin seyre elverişli hale getirilerek, öncelikle güvenli ve konforlu bir hizmet verebilmesinin amaçlandığı belirtildi.
İLK ETAPTA ANTALYA-KEMER ARASI
Her biri 42 yolcu kapasiteli olan deniz otobüslerinin, ilk etapta Antalya-Kemer arası çalışacağı ve Termessos, Olimpos ve Aspendos, Antalya Kaleiçi Yat Limanı ile Kemer Türkiz Marina arasında seferler düzenleyerek yolcu taşıyacağı kaydedildi. Tek yönlü seferin yaklaşık 45 dakika süreceği, sefer saatlerinin ise Antalya Kaleiçi Yat Limanı’ndan kalkış saatleri 09.00-12.00-15.00-18.00-20.30. Kemer Türkiz Marina’dan kalkış saatleri 10.30-13.30-16.30-19.30-21.30 olarak düzenlediği ifade edildi .
