Clinton, Batum’da Bir Dizi İkili Görüşmelerde Bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Batum’da Başbakan Nika Gilauri ve Parlamentoda azınlıkların ve Hıristiyan Demokratların lideri olan Giorgi Targamadze ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Clinton, Batum’da Bir Dizi İkili Görüşmelerde Bulundu
Aralarında Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi temaslar çerçevesinde ikinci durağı olan Gürcistan’ın Karadeniz kıyısındaki Batum kentinde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gün içinde bir dizi ikili temalarda bulundu. İlk görüşmesini Başbakan Nika Gilauri ve bakanları ile yapan Clinton’ın görüşmede iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın yanı sıra ülkede yaklaşan seçimler hakkında karşılıklı görüş bildirdiği öğrenildi.

Clinton, Başbakan Gilauri ile görüşmensin ardından Hıristiyan Demokratların lideri olan Giorgi Targamadze ile Sheraton Otel’de bir araya geldi. Clinton ve Targamadze’nin görüşmesinde ise Targamadze’nin, Clinton’a yaklaşan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokratik ve şeffaflık doğrultusunda yapılması konusundaki düşüncelerini ilettiği bildirildi .
Kaynak: İHA